Ύδρα το Τορίνο, 6 στους 10 δεν έκοβαν αποδείξεις

Το 60% των εμπόρων στην πόλη του Τορίνου δεν εκδίδει αποδείξεις, όπως προέκυψε από ελέγχους στους οποίους προχώρησε το σαββατοκύριακο που πέρασε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.

Το 60% των εμπόρων στην πόλη του Τορίνου δεν εκδίδει αποδείξεις, όπως προέκυψε από ελέγχους στους οποίους προχώρησε το σαββατοκύριακο που πέρασε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.


Το δείγμα που επελέγη αντιστοιχεί, συνολικά, σε διακόσιες εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όπως τονίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι σε ανάλογη επιχείρηση που είχε διεξαχθεί πέρυσι, το ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων που διαπιστώθηκε ότι φοροδιέφευγαν «περιοριζόταν» στο 50%.

Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή, και παρά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε όλη την χώρα, οι φοροφυγάδες στην συγκεκριμένη πόλη φαίνεται ότι αυξήθηκαν.

Πριν μόλις τρεις ημέρες, όμως, πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι «ο φετινός φιλόδοξος στόχος είναι να μπορέσουν να εισπραχθούν χάρη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέχρι και δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ», ενώ πολλοί παρατηρητές υπενθύμιζαν ότι «η προσπάθεια συνδέεται στενότατα με την διεθνή αξιοπιστία της χώρας και το γενικότερο οικονομικό της μέλλον».

Κάτι που σημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες του χρόνου, η Guardia di Finanza πρέπει να εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις της για να μπορέσει το σύνολο των φορολογικών ελέγχων να φτάσει τους 380.000, όπως έχει προγραμματιστεί από το τέλος του 2011.

Ολόκληρη οικογένεια τυφλών
Σε ό,τι αφορά την οικονομική ζημία που προκαλείται με διάφορους τρόπους στο ιταλικό δημόσιο, εμβληματική είναι και μια άλλη περίπτωση που απασχόλησε το Τορίνο. Η οικονομική αστυνομία ανακάλυψε, πρόσφατα, μια οικογένεια «εικονικών τυφλών».

Μια μητέρα, τα δυο της παιδιά και ο αδελφός της εισέπρατταν εδώ και τριάντα χρόνια αναπηρική σύνταξη λόγω τυφλότητας. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είχαν κανένα, απολύτως, πρόβλημα όρασης. Τώρα αναμένεται να κληθούν να επιστρέψουν στα ταμεία του ιταλικού κράτους σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.


Πηγή: ethnos.gr



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ