Βίντεο: Ένα εκπληκτικό πιάτο από τον Άκη Πετρετζίκη: Δημιουργεί κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι

Πεντανόστιμο και πολύ μυρωδάτο! 

Συστατικά

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
ξύσμα, από 1 λεμόνι
4 κοτόπουλο, στήθη με πέτσα
200 γρ. μετσοβόνε

Για το σερβίρισμα

100 γρ. ρόκα
10 ντοματίνια
1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα κοτόπουλα στη μέση και τα ανοίγουμε τόσο ώστε να δημιουργηθεί μία θήκη.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε παντού με τα χέρια μας. Φροντίζουμε να απλώσουμε και κάτω από την πέτσα.
Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στη θήκη που έχουμε κάνει σε κάθε κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μετσοβόνε και κλείνουμε σαν σάντουιτς.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα, τοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ