Θαυματουργές σπιτικές μάσκες ομορφιάς με γιαούρτι για λαμπερό δέρμα!

Αν θέλετε μια καλλωπιστική μάσκα προσώπου χωρίς τις άγνωστες και μερικές φορές επιβλαβείς χημικές ουσίες που εμπεριέχουν κάποια προϊόντα ομορφιάς, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε τις ακόλουθες μάσκες προσώπου με γιαούρτι.

-Μάσκα με μέλι και γιαούρτι
Είναι το δέρμα σας θαμπό; Μήπως έχετε μαύρα στίγματα που απλά δε φεύγουν; Δοκιμάστε αυτή τη γλυκιά και απλή παραλλαγή μάσκας γιαουρτιού.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα συστατικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο και το λαιμό σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ατέλειες. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά προτού ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Με τα διάφορα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του, το γιαούρτι σάς προσφέρει μια πιο ομοιόμορφη και νεανική επιδερμίδα. Από την άλλη πλευρά, το μέλι έχει αποδειχτεί ότι καταπραΰνει το δέρμα, μειώνοντας τη φλεγμονή και τα μαύρα στίγματα όταν χρησιμοποιείται τακτικά. Για να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό το φυσικό συνδυασμό , μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακατέψετε καθαρισμένα φρούτα όπως μπανάνες, λεμόνι και μούρα, τα οποία περιέχουν μια πληθώρα θρεπτικών ουσιών που είναι ευεργετικές για το δέρμα.

-Απολεπιστικό με βρώμη και γιαούρτι
Η βρώμη και το γιαούρτι είναι δύο από τις πιο ευπροσάρμοστες και υγιεινές τροφές που μπορείτε να έχετε για πρωινό. Είναι επίσης δύο από τα καλύτερα συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για μια φυσική μάσκα.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας  βρώμη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση
Αναμείξτε καλά τα συστατικά σε ένα μπολ. Πάρτε μια ποσότητα και αρχίστε να την τρίβετε στο πρόσωπό σας, απλώνοντας απαλά το μείγμα με κυκλική κίνηση. Αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό ύφασμα για να καθαρίσετε τυχόν κομμάτια βρώμης που έχουν απομείνει.

Τα κομμάτια βρώμης βοηθούν στην απομάκρυνση των ρύπων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενώ το γιαούρτι και το μέλι ενυδατώνουν το δέρμα σας.

-Μάσκα με κακάο και γιαούρτι
Αυτή τη μάσκα θα θέλετε να τη φάτε!

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση
Απλά ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε μια μους που μοιάζει ομοιογενής. Εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ενυδατώστε το δέρμα σας.

Η σκόνη κακάο σε αυτή τη μάσκα προσώπου έχει αντιγηραντικά στοιχεία που θα προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο και θα μειώσουν τις λεπτές γραμμές. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μάσκα προσθέτοντας κανέλλα, κουρκουμά ή μοσχοκάρυδο, τα οποία σας βοηθούν να έχετε φρέσκο, καθαρότερο δέρμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ