Εντυπωσιακές φωτογραφίες από lofts σε ουρανοξύστες με θέα τη Νέα Υόρκη! - Ουάου μέσα & έξω

Το πιο εντυπωσιακό διαμέρισμα που έχετε δει στην κορυφή ενός πανύψηλου ουρανοξύστη 

Στην εποχή του "λιτού"  ο πανύψηλος ουρανοξύστης  Herzog & de Meuron  στο νούμερο 56 της οδού Leonard, ξεχωρίζει κυριολεκτικά. Όχι μόνο επειδή υψώνεται 821 πόδια πάνω από το TriBeCa, μια γειτονιά στο Κάτω Μανχάταν που είναι γνωστή για το χαμηλό ύψος των κτηρίων του 19ου αιώνα, αλλά περισσότερο για το περίεργο σχήμα του.

Φτιαγμένος σε ανομοιόμορφο στυλ - ούτε δύο ορόφοι δεν μοιάζουν μεταξύ τους - γίνεται προοδευτικά ασύλληπτος όσο ανεβαίνει  προς την κορυφή.

Κοιτάζοντας τον σαν σύνολο μοιάζει σχεδόν ασταθής γι' αυτό ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων που είχε την ευθύνη για ένα από τα πιο εντυπωσιακά loft μέσα σε αυτόν λέει με χιούμορ: Σχεδιάζοντας αυτό το διαμέρισμα ήταν σαν να δημιουργώ μέσα σε έναν "πύργο Jenga" .

"Αυτό το κτήριο ήταν εμβληματικό πριν καν κατασκευαστεί", λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων  Richard Mishaan, o οποίος βλέπει το "εκφραστικό κτήριο" από μπετόν και γυαλί, από την αίθουσα συνεδριάσεων στο στούντιο του , στο κέντρο της πόλης.

"Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα της αρχιτεκτονικής. ", συμπληρώνει.

Αυτό που έκανε ο Mishaan σε ένα ευρύχωρο  loft με τέσσερις βεράντες και αυστηρή εσωτερική αρχιτεκτονική με πανοραμικές απόψεις έμοιαζε με μια πράξη εξισορρόπησης.

Ο Mishaan σχεδίασε το χώρο για μια νέα οικογένεια. Έπαιξε με την αγάπη των γονέων για τη σύγχρονη τέχνη και τους λαμπερούς πολύτιμους λίθους, παρέχοντας παράλληλα διέγερση για τα παιδιά με τη μορφή ζωηρών μοτίβων και φωτεινών χρωμάτων.

"Δεν μπορείς να είσαι πολύ αυστηρός ή   κολλημένος σε ένα στυλ όταν σχεδιάζεις ένα οικογενειακό διαμέρισμα - τα παιδιά πρέπει να είναι παιδιά", λέει.

Με βάση αυτό το σκεπτικό , απέφυγε μια παλέτα "Fisher-Price φιλική για τα παιδιά" και την αντικατέστησε  με ένα σχέδιο πλούσιων αποχρώσεων που θα απευθύνονταν σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Επειδή η σύγχρονη πολυτελής αρχιτεκτονική τείνει να ευνοεί την  αισθητική του "σπαρτιάτικου" στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, ο Mishaan δεν μπορούσε να ελπίζει σε έναν πιο κενό καμβά.

 Στην είσοδο, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα "μεγάλο, όμορφο καλωσόρισμα", με μια παιχνιδιάρικη τοιχογραφία ζωγραφισμένη από τον Street artist  Rostarr, απλίκες - λαγουδάκια από τον Hubert Le Gall και πάτωμα από μάρμαρο που οδηγεί στην πόρτα της κύριας κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι επικαλυμμένη με μωβ βελούδο και διακοσμημένη με καρφιά.

"Περπατώντας μέσα στο διαμέρισμα έχεις την αίσθηση ότι αυτό πρόκειται να είναι μια περιπέτεια" , λέει.

Καθώς μπαίνεις στο σαλόνι επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα του. Ο ευρύχωρος χώρος είναι ένα ποτ πουρί από ζεστά κόκκινα και καφέ χρώματα. Ο Mishaan τα αποκαλεί "τόνους κοσμημάτων και μπαχαρικών με ένα χρυσό ταβάνι".

Στο χώρο δεσπόζουν οι καναπέδες των Liaigre και Romeo Sozzi μαζί με ένα γλυπτό από αλάβαστρο του καλλιτέχνη Manolo Valdés.

"Το δωμάτιο αυτό  είναι χώρος για ενήλικες, αλλά τα χρώματα είναι χαρούμενα σε περίπτωση που τα παιδιά θέλουν να "περάσουν για να ρίξουν μια ματιά", λέει. "Αλλά μην αγγίζετε τίποτα!" , προσθέτει γελώντας.

Καθώς δεν υπάρχουν τοίχοι ανάμεσα στους χώρους του εντυπωσιακού loft, η κίνηση  του ματιού σε αυτούς γίνεται χωρίς εμπόδια. 

Όπως σε έναν γοτθικό καθεδρικό ναό, το σαλόνι λειτουργεί ως ένα είδος αψίδας από το οποίο μπορείς να δεις τα "παρεκκλήσια" της τραπεζαρίας, της αίθουσας ψυχαγωγίας και της κουζίνας.

Η γοητεία που ασκούν οι πολύτιμοι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι στους ιδιοκτήτες είναι εμφανής σε κάθε χώρο. Στην αίθουσα ψυχαγωγίας  το χαλί στο χρώμα του μαλαχίτη και την τοιχογραφία που απεικονίζει αμέθυστο είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

"Στο σπίτι έχεις την αίσθηση των πετρωμάτων αλλά δεν ήθελα να δημιουργήσω ένα μαυσωλείο", λέει ο σχεδιαστής.Το φωτιστικό της τραπεζαρίας,   σχεδιασμένο από την Αμερικανίδα αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Johanna Grawunder ,είναι ένα κόσμημα από μόνο του και ένα από τα κύρια αξιοθέατα του σπιτιού.

Με έναν πανύψηλο τοίχο και ντουλάπια στο γαλάζιο του αζουρίτη , η κουζίνα που οδηγεί στην τραπεζαρία σου δίνει την αίσθηση ότι μαγειρεύεις μέσα σε ένα ζαφείρι.

Εκτός από τις προαναφερθείσες μωβ βελούδινες πόρτες , (στην κρεβατοκάμαρα), το ζαφείρι είναι έντονο σε όλα τα χρώματα του σπιτιού.

Το τεράστιο κρεβάτι "Καλιφόρνια" και ο καναπές  Theodore Alexander , είναι ένας ύμνος σε αυτό το "βασιλικό μπλε" χρώμα.

Είναι σαν να βρίσκεσαι στον ουρανό, Richard Mishaan, στο αμερικάνικο Elle Decor

Πράγματι το υπέροχο loft που βρίσκεται στην κορυφή του πανύψηλου ουρανοξύστη, μπορεί να δώσει την αίσθηση στους ενοίκους του, ότι βρίσκονται , "στον ουρανό".

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ