Κεφαλονιά - Αγιασμός: Κορεάτης έπιασε τον σταυρό & τον παπά τον πήρε ο αέρας - Φώτο & βίντεο  

Η κακοκαιρία δεν στάθηκε εμπόδιο στα Θεοφάνεια με πολλούς πιστούς να αψηφούν το κρύο και να κολυμπούν για να πιάσουν τον σταυρό.

Το kefaloniapress.gr μας παρουσιάζει την τελετή του σταυρού με χιλιάδες πιστούς να βουτάνε στα παγωμένα νερά σε πολλά μέρη της Ελλάδας παρά την κακοκαιρία.

Ο Φωτης Παπαδάτος και ο Κορεάτης φίλος του βούτηξαν στην Αγία Ευφημία για το Σταυρό.

Ο Κορεάτης έπιασε τον Σταυρό στην Αγία Εφημία:

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ληξούρι

Όπως συνηθίζεται  μετά τον Αγιασμό των Υδάτων στο Αργοστόλι ο Μητροπολίτης και επίσημοι πηγαίνουν στο Ληξουρι για τον Αγιασμο των Υδάτων. Ο Σταυρός πέφτει απο το φέρι μποτ στο λιμάνι και στη συνέχεια αγιάζονται και τα νερά της πόλης.

Εφέτος με το νέο δήμο Ληξουρίου στη τελετή παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και βεβαίως ο βουλευτής Παναγής Καππάτος.

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Φισκάρδο

Οι κατοικοι του Φισκάρδου και των γύρω χωριών που παραμένουν στο  νησί και τον χειμώνα  , δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου , παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και τη ρήψη του Σταυρού στο λιμάνι του Φισκάρδου.

O Αγιασμός των Υδάτων στη Σάμη

Εορτάστηκε και σήμερα στη Σάμη, όπως κάθε χρόνο, η ημέρα των Φώτων.
Μετά τη Λειτουργία και τον Αγιασμό στην εκκλησία, ακολούθησε, ο Αγιασμός των υδάτων, στο λιμάνι, μπροστά στο Λιμενικό Τμήμα.
Για τον σταυρό έπεσε, παρά το τσουχτερό κρύο, ο Χάρης Σαούλης.

Πριν το Αγιασμό, μικρή φώκια  έκανε την εμφάνισή της στο λιμάνι και ανοίχτηκε στο πέλαγος!

Παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σάμης, Νίκος, Ρασσιάς, Αντώνης Καλιβωκάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Εριγώνη Βαλσάμου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σάμης, Ζήσιμος Βαγγελάτος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής.

Ο αέρας πήρε τον ιερέα στον Αγιασμό των υδάτων

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ