Η πρώτη φώτο με τον 28χρονο Βούλγαρο οπαδό που έχασε την ζωή του σε επίθεση Χούλιγκανς 

Ο 28χρονος που έχασε άδικα τη ζωή του, είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη μαζί με εννέα φίλους του από την Βουλγαρία προκειμένου να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr ο νεαρός ήταν οπαδός της βουλγαρικής ομάδας Πλόβντιβ, σωματίου που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Αρη.

Το απόγευμα της Κυριακής (05/01) οι δέκα Βούλγαροι οπαδοί κάθισαν σε καφετέρια της οδού Μαρίας Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής. Σημειώνεται ότι φορούσαν καπέλα, κασκόλ και μπλούζες του Αρη. Μόλις έγινε αντιληπτοί, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους κρατώντας λοστούς επιτέθηκαν στην παρέα των Βουλγάρων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, το 28χρονο θύμα προσπάθησε να ξεφύγει ωστόσο οι κουκουλοφόροι τον έπιασαν και τον χτύπησαν αλύπητα και τον άφησαν αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Διερχόμενη οδηγός δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και πέρασε πανικόβλητη με το ΙΧ της πάνω από το σώμα του άτυχου νεαρού. Ο Βούλγαρος οπαδός στιγμές αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Βούλγαρου έγινε σύντομα γνωστή στους οπαδούς της Πλόβντιβ. Στη σελίδα της ομάδας στο Facebook αναρτήθηκε η φωτογραφία του με τη φράση: «Αναπαύσου εν ειρήνη», ενώ εκατοντάδες φίλοι της ομάδος άφησαν το δικό τους σχόλιο κάτω από την ανάρτηση.

ΠΑΕ Αρης για τους δράστες της δολοφονίας 28χρονου οπαδού: «Βάλτε τέλος στα “ραντεβού” των οπαδών»

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για το τραγικό περιστατικό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και στοίχισε τη ζωή σ’ έναν 28χρονο φίλαθλο. Δυστυχώς τα κρούσματα τυφλής οπαδικής βίας παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Είναι λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό εν έτη 2020 να χάνονται ανθρώπινες ζωές στο βωμό της οπαδικής βίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα πλέον μετά και το σημερινό κρούσμα.

Η συντεταγμένη πολιτεία, αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ήρθε η ώρα να παρέμβουν δραστικά και να πατάξουν τέτοια φαινόμενα. Όχι να κάνουν άλλο τα... στραβά μάτια διότι έτσι «οπλίζουν» περισσότερο τα χέρια των δραστών-δολοφόνων. Ξέρουν τι εννοούμε… Εδώ και τώρα απαιτούνται αποφασιστικές ενέργειες που θα βάλουν τέλος στα «ραντεβού» που στήνονται σχεδόν κάθε βράδυ. Περιμένουμε τη σύλληψη των δραστών της σημερινής εγκληματικής ενέργειας και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, που καταδικάζει απερίφραστα αυτό το τραγικό περιστατικό, θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης και εξάλειψης φαινομένων οπαδικής βίας. Ζητάμε από την Αστυνομία να μη δείξει πλέον καμία, μα καμία ανοχή».

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές αργά το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο διερεύνησης της επίθεσης που δέχτηκε ένας 28χρονος Βούλγαρος το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο ίδιος σκοτώθηκε και τραυματίστηκαν δύο ακόμα ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο ημεδαπούς άντρες ηλικίας 26 και 24 ετών που εμπλέκονται σε επίθεση κατά ομάδας ατόμων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και οι τρείς προαναφερόμενοι αλλοδαποί και μία 26χρονη ημεδαπή γυναίκα εμπλεκόμενη σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη, κατά την εξέλιξη του επεισοδίου.

Σημειώνεται ότι έχει ενημερωθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του 28χρονου άντρα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ