Καιρός: Ο Ηφαιστίων "δείχνει τα δόντια του"! Θεοφάνεια με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Στα βορειοδυτικά, σήμερα των Θεοφανείων, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. 

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα). Στις πεδινές περιοχές χιονόνερο ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες το πρωί στα νότια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Λευκό τοπίο την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Σταδιακά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ