Sad story of the day: Στα 11 του έγραψε γράμμα στον εαυτό του - Το άνοιξε στα 39 - Οι ατυχίες που σημάδεψαν τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια (φώτο)

Όταν 11 αλλιώς ονειρευόταν τη ζωή του - Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια

Ήταν ένα  διασκεδαστικό παιχνίδι που στόχο είχε να εξάψει την φαντασία ενός 11χρονου, σχετικά με το πως "έβλεπε" τη ζωή του στο μέλλον. Ήταν επίσης αυτό που θυμάται ο 39χρονος σήμερα  Mitch Brogan, να βλέπει τον παππού του Τσαρλς να κάνει , τα καλοκαίρια που τον επισκεπτόταν για τις διακοπές. 

Ήταν Αύγουστος του 1991 και η ιδέα ήταν απλή: Ο Μιτς και η ξαδέρφη του Νάνσι θα απαντούσαν σε μια λίστα με 11 ερωτήσεις για το πως φαντάζονται ότι θα ήταν η ζωή τους την 1η Ιανουαρίου του 2020. Θα είχαν παντρευτεί; Θα είχαν παιδιά; 

Ο παππούς  Charles Brogan έγραψε μια λίστα με 11 ερωτήσεις, τις οποίες τα εγγόνια απάντησαν σε ξεχωριστά φύλλα χαρτιού.

Τα γράμματα αυτά σφραγίστικαν σε ένα φάκελο στον οποίο θα έμεναν μέχρι την 1η Ιανουάριου του 2020.

Το γράμμα του Μιτς παρέμεινε κρυμμένο σε ένα βιβλία, μέσα στο γραφείο του παππού του μέχρι τον θάνατό του το 2006, όταν ο εγγονός το βρήκε εντελώς τυχαία.

Ωστόσο περίμενε μέχρι την φετινή Πρωτοχρονιά για να το ανοίξει ώστε να διαπιστώσει πόσο μέσα έπεσε στις προβλέψεις του.    Ο 39χρονος από το Οντάριο είπε πως δεν θυμόταν τι ακριβώς είχε γράψει στο γράμμα. Μέσα στο φάκελο υπήρχε ένα λεπτό, διπλωμένο χαρτί και ένα παλιό χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου Καναδά από το 1954. Όταν όμως άνοιξε το γράμμα, θυμήθηκε τα πάντα.

«Κοιτάζοντας τις λέξεις στη σελίδα, σχεδόν θυμήθηκα όλες τις ιδέες μου», λέει ο ίδιος.               

Στην κορυφή του γράμματος υπήρχε η ταχυδρομική διεύθυνση από το σπίτι που έμενε όταν ήταν παιδί, η ημερομηνία -25 Αυγούστου 1991- και ένας χάρτης με τις υπόλοιπες δυο κάψουλες που με τον ξάδερφό του είχαν θάψει το σπίτι του παππού τους.       

Ποιες ήταν όμως οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις , σχεδόν πριν από τρεις δεκαετίες;

Θα παντρευόταν, θα έκανε δυο παιδιά και θα είχε πλέον δικό του σπίτι, βάρκα, αυτοκίνητο και ένα φορτηγό.

Θα γινόταν συγγραφέας «ίσως δικηγόρος», με έσοδα 450 δολάρια Καναδά (345 δολάρια) τον μήνα, αναφέρει το cbc

Andrew Lupton/CBC

Επίσης είχε κάνει προβλέψεις για το περιβάλλον, φανταζόμενος έναν κόσμο όπου κανένα από τα ποτάμια και τις λίμνες δεν θα ήταν καθαρά και στον οποίο οι άνθρωποι «θα μόλυναν» άλλους πλανήτες και θα τους γέμιζαν σκουπίδια «όπως έκαναν στη Γη». 

Η μοίρα είχε άλλα σχέδια     

Τελικά από τις προβλέψεις του στο γράμμα, οι περισσότερες δεν επαληθεύτηκαν. Το 2006 χτυπήθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη και να είναι έκτοτε τετραπληγικός.   

Σήμερα δεν είναι παντρεμένος, δεν έχει παιδιά και ο άνθρωπος δεν έχει εποικήσει ακόμη άλλους πλανήτες. Επίσης δεν έγινε ποτέ ούτε συγγραφέας ούτε δικηγόρος αλλά επιχειρηματίας.

 

Πρόσφατα μάλιστα ίδρυσε μια μονάδα που δίνει σε άτομα με αναπηρίες πρόσβαση σε τεχνολογίες, οι οποίες μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.    Όπως εξηγεί, ελπίζει το γράμμα να γίνει η αρχή ώστε να λύσει τα «μυστήρια» και από τις υπόλοιπες χρονοκάψουλες.

Ο ίδιος σχεδιάζει να ξεθάψει και ο,τιδήποτε άλλο είχαν κρύψει με τον ξάδερφό του πριν από πολλά χρόνια στο σπίτι του παππού τους, αν του το επιτρέψουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ