Ουάου! Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας αναγγέλλει: 6 ώρες εργασίας, 4 φορές την εβδομάδα!  

Έπαναστατικό είναι το πρόγραμμα της Σάνα Μαρίν και για τα εργασιακά, αφού η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου θέλει να θεσπίσει εξάωρη εργασία ημερησίως επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Όπως δηλώνει η ίδια, πάντοτε την απασχολούσε η ποιότητα ζωής των Φινλανδών, κάτι που συναρτάται από τις ώρες εργασίας τους. Ως εκ τούτου, ζητά λιγότερες και πιο δημιουργικές εργατοώρες και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους πολίτες, αναφέρει το scoop.me.

Photo: flickr

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά» υποστηρίζει η Σάνα Μαρίν.

Photo: flickr

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρίν είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός και η νεότερη στην ιστορία της σκανδιναβικής αυτής χώρας. Μιλάει Αγγλικά και Σουηδικά, είναι βουλευτής από το 2015 και υπουργός Μεταφορών από τις 6 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε επίσης: Σύνοδος Κορυφής: Όλα τα μάτια στραμμένα στην 34χρονη πρωθυπουργό της Φιλανδίας (φώτο)

Σύμφωνα με το Έθνος, το σουηδικό υπόδειγμα δείχνει τον δρόμο για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί το εξάωρο. Συγκεκριμένα, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το 2015, έχει εφαρμοστεί η εξάωρη εργασία για τους μεγαλύτερους ηλικιακά, αλλά και στα νοσοκομεία, χωρίς, βέβαια, αυτό να έχει επιπτώσεις στις απολαβές των υπαλλήλων.

Photo: flickr

Ποιο είναι το αποτέλεσμα δύο ώρες αργότερα; Οι εργαζόμενοι είναι πιο χαρούμενοι, πιο ικανοποιημένοι, υγιείς και περισσότερο παραγωγικοί.

Διαβάστε επίσης: Σάνα Μάριν - 34 ετών: Η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου! Η Φινλανδέζα που μεγάλωσε από ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών   

Παράλληλα, τα κόστη παρέμειναν σταθερά και έγιναν περισσότερες προσλήψεις, κάτι που αύξησε τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές συνολικά. Επιπρόσθετα, το σύστημα προνοίας δέχθηκε μικρότερη πίεση, αφού υπήρξαν λιγότεροι ασθενείς, ενώ εξοικονομήθηκαν χρήματα από την παροχή λιγότερων επιδομάτων ανεργίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ