H Apple κορυφαία εταιρεία όλων των εποχών

Κορυφαία εταιρεία όλων των εποχών αναδεικνύεται η Aplle  μετά τη νέα άνοδο της τιμής της μετοχής της στις 20 Αυγούστου. Η αγοραία αξία της Apple Inc αναρριχήθηκε στα 623 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Microsoft Corp κατά τη διάρκεια της ακμής των εταιρειών τεχνολογίας το 1999.

Κορυφαία εταιρεία όλων των εποχών αναδεικνύεται η Aplle  μετά τη νέα άνοδο της τιμής της μετοχής της στις 20 Αυγούστου. Η αγοραία αξία της Apple Inc αναρριχήθηκε στα 623 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Microsoft Corp κατά τη διάρκεια της ακμής των εταιρειών τεχνολογίας το 1999. Ή μετοχή της Apple αυξήθηκε χθες κατά 2,6% σωρεύοντας κέρδη συνολικά 9% αυτόν τον μήνα. Η Microsoft, ωστόσο, διατηρεί τον τίτλο της μεγαλύτερης σε αξία εταιρείας της ιστορίας, εάν η μέγιστη αξία της των περίπου 621 δισ.δολ. που καταγράφηκε το 1999 προσαρμοζόταν με βάση τον πληθωρισμό.

Οι μετοχές της Apple συνήθως ανεβαίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις μεγάλες παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Το iPhone είναι το μεγαλύτερο προϊόν της εταιρείας, αποδίδοντας το ήμισυ και πλέον των πωλήσεών της.

Πηγές της αγοράς δήλωσαν ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να αποκαλύψει μια μεγαλύτερη εκδοχή του iPhone στις 12 Σεπτεμβρίου. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι σκοπεύει να ανακοινώσει ένα μικρότερο iPad για να διασφαλίσει το μερίδιο αγοράς της, έναντι των αντιπάλων της, δηλαδή Google Inc και Amazon.com Inc που έχουν αρχίσει να πουλούν φθηνότερα, επτά ιντσών ταμπλέτες.

Οι μετοχές της Apple έχουν αυξηθεί κατά 64% το 2012. Τη Δευτέρα, έκλεισε σε υψηλό ημέρας στην τιμή των 665,15 δολαρίων, δημιουργώντας ένα γίγαντα με κεφαλαιοποίηση 623,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από της Microsoft τα 620,8 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το 1999, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την S & P Dow Jones Δείκτες.

Αλλά η αξία της Microsoft θα ανέλθει σε 853,7 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την προσαρμογή για την αύξηση των τιμών, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Η Apple ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Exxon Mobil, για να φτάσει στο Νο 1 της αγοράς το περασμένο έτος. Η κίνηση της Δευτέρας σημαίνει ότι έχει πλέον εισέλθει στα βιβλία των ρεκόρ ως η μεγαλύτερη εταιρεία που υπήρξε ποτέ, όσον αφορά την αξία της αγοράς.

"Ο καθένας αγαπά ένα νικητή Αν κάνεις γρήγορο εμπόριο πρέπει να  είσαι προσεκτικός", δήλωσε ο Howard Silverblatt, επικεφαλής αναλυτής στο δείκτη S & P Dow Jonesλια. "Εάν είστε ένας επενδυτής, ελέγξτε τα θεμελιώδη και τα επιχειρηματικά σχέδια, και να αποφύγετε την διαφημιστική εκστρατεία στην απόφασή σας."

Πηγή: kerdos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ