Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει μικρά tips για να κάνουμε έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Τα μικρά σπίτια και διαμερίσματα βρίσκονται παντού και πολλοί από εσάς ίσως κατοικείτε σε ένα από αυτά.

Ασαφλώς και πρέπει να σκεφτείτε, λοιπόν, ποια είναι η κατάλληλη διακόσμηση για να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και λιγότερο «φορτωμένος».

Σε κάθε περίπτωση, σε έναν μικρό χώρο, μετράει και η παραμικρή λεπτομέρεια. Από τα μεγάλα και ογκώδη έπιπλα, μέχρι τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που φιλοξενούνται στα ράφια και στα τραπεζάκια σας.

Τα μικρά δωμάτια υπάρχει πιθανότητα να μην είναι «άνετα» αν δεν προσέξετε τη διαρρύθμιση και τη διακόσμησή τους, αναφέρει το spirossoulis.com.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να δώσετε λύσεις, όπως για παράδειγμα να φροντίσετε ο χώρος να είναι επαρκώς φωτισμένος και να τοποθετήσετε καθρέπτες για να τον μεγαλώσουν.

Υπάρχει, όμως, ένα σχεδιαστικό τρικ που ίσως δεν το έχετε σκεφτεί: βάψτε τους τοίχους και τα έπιπλά σας το ίδιο χρώμα και προσπαθήστε να διατηρήσετε την μονοχρωμία σε όλο τον χώρο. Η προσέγγιση αυτή είναι ιδανική για να τραβάει το βλέμμα μακριά από τα πολλά αντικείμενα και να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι πραγματικά είναι.

Τα έπιπλά σας ξαφνικά θα «ενσωματωθούν» στους τοίχους που τα περιβάλλουν και συχνά θα φαίνεται σαν να μην είναι καν εκεί! Ακόμα και έπιπλα όπως οι κονσόλες και οι βιβλιοθήκες, που είναι ογκώδη, είναι δυνατόν να ανταποκριθούν σε αυτό το «εφέ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ