20χρονος Έλληνας ναυτικός, όμηρος στο Τόγκο: Τρώγαμε ωμό κρέας, κοιμόμασταν στα δένδρα   

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του έλληνα ναυτικού από το Μεσολόγγι, ο οποίος πέρασε 40 ημέρες στα χέρια των πειρατών και επιβίωσε κάτω από εφιαλτικές συνθήκες.

Λίγες ημέρες μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του, ο Δημήτρης Γκιάτης που είχε απαχθεί πειρατές ανοιχτά του Τόγκο, μίλησε για τις δραματικές ημέρες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων, στη ζούγκλα της Αφρικής.

Μιλώντας  στη «Real Νews» ο 20χρονος ναυτικός,  δηλώνει πως αδυνατεί να ξεχάσει την περιπέτεια που έζησε παρά το αίσιο τέλος της.

Όπως είπε, oι απαγωγείς τους κρατούσαν μέσα στη ζούγκλα, πάνω σε δέντρα για να μην τους κατασπαράξουν τα άγρια θηρία. Οι τέσσερις απαχθέντες, ένας εκ των οποίων κατέληξε όσο κρατείτο από μαλάρια, έπιναν νερό μέσα σε πλαστικές σακούλες από το ποτάμι, ενώ τους έδιναν ελάχιστο φαγητό, κυρίως ρύζι και ωμό κρέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαγωγείς τους άλλαξαν τοποθεσία τουλάχιστον πέντε φορές για να καλύψουν τα ίχνη τους. Ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε όλες αυτές τις ημέρες προσευχόταν για να πάρει δύναμη.

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες. Η εικόνα του νεκρού συναδέλφου μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Η προσευχή ήταν το στήριγμά μου», λέει ο 20χρονος.

Ο Δ. Γκιάτης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στο Μεσολόγγι, προσπαθώντας να συνέλθει από όσα έζησε κατά τη διάρκεια της απαγωγής.

Στις 11 Δεκεμβρίου η περιπέτεια του Δ. Γκιάτη μαζί με τους υπόλοιπους απαχθέντες έφτανε στο τέλος της. Οι πειρατές τους επιβίβασαν σε μία λέμβο και τους ανακοίνωσαν ότι είναι ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ