Οι πρώτες εικόνες από το "Proveleggios" του Σωτήρη Κοντιζά - To "Bauhaus" εστιατόριο δεν είναι αυτό που νομίζετε...

Δεν θα είναι όμως ένα κλασσικό εστιατόριο με στάνταρ μενού καθώς όσοι πηγαίνουν θα γεύονται τους πειραματισμούς της μαγειρικής ομάδας

Το πολύ πρωτότυπο concept του Σωτήρη Κοντιζά και της ομάδας του «Nolan»  πήρε σάρκα και οστά . 'Ηρθε πλέον η ώρα να ανοίξει τις πόρτες του, το εστιατόριο «PROVELEGGIOΣ» στην οδό Παραμυθιάς 11 στον Κεραμεικό , πράγμα που συνέβη την Τρίτη 17/12.

Το όνομά του το παίρνει από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, τον αρχιτέκτονα που το σχεδίασε και συμμερίζεται τη φιλοσοφία του.

Έτσι όπως αυτός δεν έχτιζε απλώς σπίτια αλλά σκεφτόταν πάνω στον τόπο, έτσι και το καινούργιο αυτό εργαστήριο γεύσης δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό, θέλει να σκέφτεται πάνω σε αυτό.

Να δοκιμάζει, να πειραματίζεται, να ψάχνει πρώτες ύλες, να επανεφευρίσκει διαρκώς τον εαυτό του και το μενού του, να επιχειρεί καθημερινά να χαρτογραφήσει το DNA της ομάδας του και να τροφοδοτεί με γνώσεις και τεχνικές το σύμπαν που φιλοδοξεί να φτιάξει. Να γίνει με δυο λόγια η μήτρα του «Nolan».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#PROVELEGGIOS #teamnolan

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leslie Ganab (@leslieganab) στις

Δεν θα είναι όμως ένα κλασσικό εστιατόριο με στάνταρ μενού καθώς όσοι πηγαίνουν θα γεύονται τους πειραματισμούς της μαγειρικής ομάδας.

Στον «PROVELEGGIOΣ» άλλοτε θα τρώμε κεφτεδάκια και pork ribs και άλλοτε μαγειρευτά, θα βγαίνουν πίτσες από τον ξυλόφουρνο, θα φτιάχνουν το δικό τους ψωμί, τυριά, παγωτό, μπίρα, αναφέρει ο Δημήτρης Αντωνόπουλος στο άρθρο του στο "Αθηνόραμα"

Μια επιβλητική και εξαιρετικά ενημερωμένη μπάρα θα κυριαρχεί στο χώρο και οι μουσικές θα παίζονται δυνατά.

Αν έπρεπε τώρα κάποιος να παραλληλίσει τη μαγειρική ιδέα πίσω από τον «PROVELEGGIOΣ» με ένα καλλιτεχνικό ρεύμα θα έπρεπε να στραφεί στο Bauhaus. Απλότητα, λειτουργικότητα, απόρριψη κάθε διακοσμητικού στοιχείου καθώς τα ίδια τα υλικά εμπεριέχουν ένα είδος φυσικής και εγγενούς αξίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And it's on #proveleggiosproject #notarestaurant

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PROVELEGGIOΣ (@proveleggiosathens) στις

Αυτό ακριβώς πρέσβευε και ο Αριστομένης Προβελέγγιος που σχεδίασε το ιστορικό κτίριο που στεγάζει αυτό τον πειραματικό χώρο. Μ’ αυτό έρχεται σε διάλογο ο εικαστικός Παύλος Τσάκωνας, που σχεδίασε το Τwo Hands στην Πειραιώς, και πέρασε 3 εβδομάδες σκαρφαλωμένος στις σκαλωσιές «υφαίνοντας» τη ζωγραφιά στην πρόσοψη του «PROVELEGGIOΣ». 

Info

"Proveleggios"

i Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός | 2105234749 | Ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής (από 7.00 μ.μ.) | Εγκαίνια την Τρίτη 17/12/2019

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ