4 πράγματα που κάνουν το γιορτινό ταξίδι μας ξεκούραστο και χαλαρό

Οι  γιορτές των Χριστουγέννων μας είναι για να μας γεμίζουν χαρά και πολύχρωμα, ζεστά συναισθήματα.

Αρκετοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να χαρούν την πανέμορφη αυτή χειμερινή ανάπαυλα καθώς κουράζονται περισσότερο. Δεν είναι μόνο οι επισκέψεις, οι γιορτές και τα ψώνια που μας βγάζουν για πολλές ώρες στο δρόμο και δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα.

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να ταξιδέψουν και να μεταφερθούν αλλού για τις γιορτές, αναφέρει το tsemperlidou.gr. Η διαδικασία του ταξιδιού κουράζει πολύ και δεν είναι λίγοι που το μετανιώνουν! Πώς θα κάνουμε το ταξίδι ξεκούραστο και χαλαρό;

1. Έγκαιρη τακτοποίηση εισιτηρίων.
Είναι η πιο σημαντική κίνηση! Η δράση της τελευταίας στιγμής είναι ένα ελληνικό χαρακτηριστικό το οποίο το πληρώνουμε πολύ ακριβά! Το ίδιο ισχύει και με την οργάνωση χριστουγεννιάτικων διακοπών και ταξιδιών. Το αργότερο μέχρι τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη πρέπει να έχουμε βρει τον προορισμό μας και να έχουμε κλείσει εισιτήρια με το μέσο μεταφοράς που έχουμε επιλέξει. Αν κάνουμε το λάθος να κλείσουμε τελευταία στιγμή, πέραν του ότι θα βρούμε ακριβά εισιτήρια, θα αγχωθούμε και θα ζούμε για μέρες με την αβεβαιότητα για το αν θα βρούμε εισιτήρια. Το ίδιο ισχύει και για τα δωμάτια και τους τόπους διαμονής μας.

2. Σιγά-σιγά η αγορά των απαραίτητων για το ταξίδι.
Μακάρι ένα ταξίδι να οργανωνόταν αυτόματα. Για να περάσουμε καλά και να μην τρέχουμε δεξιά και αριστερά λόγω προχειρότητας προετοιμασίας, είναι καλό να κάνουμε τα όποια ψώνια σε δόσεις, σιγά-σιγά, πολλές μέρες πριν. Η έντονη καθημερινότητά μας, δεν μας επιτρέπει να έχουμε πολλές ώρες τη μέρα διαθέσιμες για ανέμελα ψώνια. Οπότε, λίγα ψώνια τη φορά και με προληπτικό πνεύμα για το ταξίδι, απολαμβάνουμε τη βόλτα στα μαγαζιά και βέβαια, πετυχαίνουμε και καλύτερες τιμές. Έτσι, μένουν τα απολύτως απαραίτητα για την τελευταία στιγμή, χωρίς να τρέχουμε με πανικό για όλα.

3. Εκκρεμότητες και τέλος της σεζόν.
Για να έχουμε το μυαλό μας καθαρό και έτοιμο για οργάνωση ταξιδιών τα Χριστούγεννα, χρειαζόμαστε οργάνωση. Οργάνωση και υποχρεώσεις πάνε μαζί. Δε χρειάζεται να πούμε το τί γίνεται όταν πλησιάζουν οι γιορτές στη δουλειά μας. Η σεζόν κλείνει και έτσι οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται. Αν περνά από το χέρι μας να προετοιμάσουμε από τον Οκτώβρη πράγματα που αφορούν το κλείσιμο επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχουμε για το τέλος της σεζόν, τότε ξέρουμε πως μπορούμε να απολαύσουμε την ανάπαυλα των Χριστουγέννων και το ταξίδι μας, χωρίς να χτυπάνε τηλέφωνα και χωρίς να αγωνιούμε για τη δουλειά μας.

4. Φροντίζουμε να γνωρίζουν ότι θα λείπουμε.
Είτε με την ενημέρωση των συναδέλφων μας, είτε με την χρήση ενός αυτόματου μέιλ, μπορούμε να γλιτώσουμε μεγάλο άγχος και πιθανή πίεση για τις μέρες που θα έχουμε κανονίσει να λείπουμε. Αν είναι να κάνουμε ταξίδι μέσα στα Χριστούγεννα και να γυρίσουμε αγχωμένοι σαν να μην φύγαμε ποτέ ταξίδι, τότε καλύτερα να μην ταξιδέψουμε! Αυτά που μας αγχώνουν και μας «τρώνε» χρόνο και διάθεση για ταξίδια, είναι αυτά που με την πρώτη ματιά μας φαίνονται μικρά και ανούσια. Κι όμως, αν σκεφτούμε ότι με μια ενημέρωση 2-3 βδομάδες πριν σε συνεργάτες, φίλους και γνωστούς μπορούμε να απολαύσουμε τη γαλήνη των ημερών σε συνδυασμό με την ανάγκη μας για ξεκούραση και αποφόρτιση, τότε θα δούμε πως είναι μια πρακτική και υπεύθυνη στάση!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ