Η Σαρλίζ Θερόν αναλυτικά για το βράδυ που η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της: "Μπήκε μεθυσμένος και..."  

Η Σαρλίζ Θερόν μίλησε για το βράδυ που η μητέρα της Γκέρντα, σκότωσε τον πατέρα της, ο οποίος σε κατάσταση μέθης πυροβόλησε ενάντια στη σύζυγο και στην κόρη του.    

Το συμβάν έγινε τον Ιούνιο του 1991 όταν η Θερόν ήταν 15 ετών. «Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατήσει, όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο», είπε η Θερόν.

«Η μητέρα μου και εγώ ήμασταν στο δωμάτιό μου πίσω από την πόρτα την οποία προσπαθούσε να παραβιάσει». Και συνέχισε: «Και οι δύο μας ήμασταν πίσω από την πόρτα για να τον εμποδίσουμε. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, είναι ένα θαύμα».    

Για να σώσει την κόρη της και τον εαυτό της η Γκέρντα πυροβόλησε τον σύζυγό της. «Σε αυτοάμυνα έδωσε τέλος στις απειλές», είπε η Θερόν εξηγώντας γιατί δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μητέρα της. Το γεγονός άφησε το αποτύπωμά του στην ηθοποιό, αναφέρει το People.

Photo: MAT SZWAJKOS/GETTY IMAGES

«Η οικογενειακή βία, αυτή η βία μέσα στην οικογένειά σου, είναι κάτι που συζητάω με πολλούς ανθρώπους» ανέφερε προσθέτοντας ότι δεν ντρέπεται να μιλήσει γι αυτά τα θέματα. «Πιστεύω πως όσο περισσότερο μιλάμε για αυτά  τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε μόνοι», υπογράμμισε. «Νομίζω πως για μένα είναι πάντα η ιστορία του να μεγαλώνεις με εξαρτημένους και τι κάνει αυτό (σ.σ. η εξάρτηση) στον άνθρωπο».    

Η Θερόν περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν «πολύ άρρωστο άνθρωπο» προσθέτοντας πως ήταν αλκοολικός σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. «Ήξερα μόνο μία του πλευρά, και αυτή ήταν η αλκοολική του πλευρά», δήλωσε. «Ήταν μία απελπιστική κατάσταση.

Η οικογένειά μας είχε εγκλωβιστεί σε αυτήν. Και η καθημερινή αβεβαιότητα του να ζεις με έναν εξαρτημένο είναι κάτι που ενσωματώνεις για όλη σου τη ζωή, είναι κάτι παραπάνω από ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε ένα βράδυ».  

Getty Images

«Η οικογένειά μας ήταν απίστευτα νοσηρή. Και όλα αυτά, νομίζω πως μας τρόμαζαν με κάποιον τρόπο», ανέφερε η ηθοποιός. «Φυσικά εύχομαι ό,τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ να μη συνέβαινε ποτέ. Είναι θλιβερό αυτό που προκύπτει όταν δεν μπαίνεις στην καρδιά αυτών των προβλημάτων», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η Σαρλίζ Θέρον είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα της και την εμπλοκή της μητέρας της. «Είμαι τυχερή που είχα μία υπέροχη μητέρα που με έκανε γενναία και μου έλεγε πάντα να είμαι γενναία», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2018 η Σαρλίζ Θέρον για τη μητέρα της. «Δεν ξέρω ποια θα ήμουν χωρίς αυτό», είχε προσθέσει.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ