Αυστραλία: Ένα 12χρονο αγόρι οδήγησε μόνο του το αγροτικό για να σωθεί από την πυρκαγιά - Πήρε μαζί του & το σκύλο του (φώτο-βίντεο)

Τον βρήκαν και τον βοήθησαν οι πυροσβέστες 

Η  αστυνομία επενέβη για να σώσει ένα 12χρονο αγόρι που οδηγούσε το αγροτικό αυτοκίνητο του αδερφού του, για να διαφύγει από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Δυτική Αυστραλία. Το μικρό αγόρι είχε μαζί του και το σκύλο τους.

Ο Luke Sturrock ήταν μόνος στο σπίτι όταν η μεγάλη φωτιά άρχισε να απειλεί την πόλη Mogumber, νότια του Περθ, την Κυριακή. Ο πατέρας του, Ivan και ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν εκτός σπιτιού, βοηθώντας στην κατάσβεση .

Πριν φύγουν του είπαν να πάει σε μια πορτοκαλιά περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά, αν έβλεπε πως η πυρκαγιά πλησίαζε πολύ.   Όταν οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά, ο 12χρονος άρπαξε τον σκύλο του και έφυγε οδηγώντας το Ford Ranger  του αδερφού του.

Περίπου μια ώρα αργότερα, τον συνάντησαν πυροσβέστες και του ζήτησαν να σταματήσει.

 

 

«Κλασικό παιδί αγροτών, φέρθηκε πολύ έξυπνα. Το πρόβλημα ήταν πως απλώς δεν ήξερε ακριβώς πού να πάει και ήταν δύσκολο με όλο αυτόν τον καπνό», είπε ο πυροσβέστης Craig Spencer  στο ABC Radio Perth .

«Οπότε νομίζω πως πανικοβλήθηκε λιγάκι και όταν τον βρήκαμε τον σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου», πρόσθεσε. 

 

 

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες πήγαν τον 12χρονο σε ασφαλές μέρος, όπου τον άφησαν μαζί με αστυνομικούς, μέχρι που συναντήθηκε ξανά με τον πατέρα του. 

"Τον μάθαμε να οδηγεί όταν ήταν περίπου 7 ετών. Έκανε αυτό ακριβώς που του είπαμε να κάνει, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν", δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου αγοριού, Ivan Sturrock, στο ABC News.

Ο αστυνομικός του Dalwallinu, Michael Daley, ο οποίος  παρέδωσε  το αγόρι με τον πατέρα του, παρότρυνε τις οικογένειες να "έχουν σχέδιο και να το γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν," εάν μια πυρκαγιά απειλήσει το σπίτι τους, αναφέρει το BBC

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Περθ για έξι μέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ