Ο Δημήτρης Παρασκευάς αφιέρωσε μια ολόκληρη χριστουγεννιάτικη συναυλία στη μνήμη της μουσικού μητέρας του - Κίρκης Αρνέλλου (φώτο-βίντεο)

Στο κατάμεστο “Παλλάς Αθηνά” του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Με μεγάλη επιτυχία, πλήθος κόσμου, συγκίνηση, αλλά και χιούμορ,  πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία ‎των ‎Φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισίας ‎και σολίστ τη σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου  και κλαρινέτο το Γιάννη Σαμπροβαλάκη στο επιβλητικό κτίριο "Παλλάς Αθήνα" του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. ‎

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν , μεταξύ άλλων,  ο υπουργός ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ο υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος με τη σύζυγό του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τη σύζυγο του και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής , Νίκος Βούτσης.

Η συναυλία ήταν ‎αφιερωμένη στη μνήμη της αγαπημένης καθηγήτριας μουσικής - τ. Λυκειάρχη Κηφισιάς Κίρκης Αρνέλλου‎, με τη χορηγία του γιου της Δημήτρη Παρασκευά, διεθνούς δικηγόρου και πρώην ειδικού γραμματέα αποκρατικοποίησης τριών ελληνικών κυβερνήσεων, και χαρακτηρίστηκε από τον τοπικό τύπο "η συναυλία της χρονιάς στην Κηφισιά."  ‎

Οι περισσότεροι από 500 παριστάμενοι - μεταξύ των οποίων ο  πρώην Πρόεδρος της Βουλής, νυν και πρώην υπουργοί, βουλευτές, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δικαστές, καθηγητές, άνθρωποι του πνευματικού κόσμου, αξιωματικοί και πολλοί άλλοι Κηφισιώτες - είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο  πρόγραμμα.

Στον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Παρασκευάς αναφέρθηκε στη αγάπη της μητέρας του για την Κηφισιά και τα πλατάνια της, τα ζώα και τα παιδιά, τους μαθητές της, που ενεθάρρυνε και εμψύχωνε με κάθε τρόπο.

Μίλησε για τη δύναμη που αντλούσε πάντα από εκείνη, που, όταν ήταν μικρός, στις δύσκολες στιγμές του έλεγε "Avanti maestro" ("δύναμη μαέστρο) και "το σχοινί θα φάει την πέτρα".

Αστειευόμενος, είπε ότι οι παραινέσεις αυτές μιας μητέρας στο παιδί της μπορεί να έχουν γενικότερη εφαρμογή, όπως -απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς της κυβερνήσεως, κυρίους Χατζηδάκη και Κουμουτσάκο- τους είπε "Avanti Maestro" και απευθυνόμενος στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βούτση,  από την αξιωματική αντιπολίτευση, του είπε:  "το σχοινί θα φάει την πέτρα."

 

Τέλος, διερωτήθηκε αν, όπως για να του περάσουν οι πόνοι όταν ήταν μικρός που η μητέρα του, του έλεγε θα σε "ξεματιάσω" και θα περάσει, αν στην επόμενη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, πρέπει να του πούμε "δε σε βλέπουμε καλά" "κάτσε να σε ξεματιάσουμε, ματιασμένος είσαι"....‎, για να λυθεί η αίθουσα στα γελια...

 

Σολίστ:Σοπράνο: Μίνα Πολυχρόνου

Κλαρινέτο: Γιάννης Σαμπροβαλάκης

και η ενδεκαμελής Ορχήστρα Εγχόρδων του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής  Κηφισιάς”

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ