Διώξτε το άγχος των γιορτών με αυτά τα 4 θαυματουργά tips!

Οι γιορτές φέρνουν στο μυαλό μας συνήθως εκείνους τους συνειρμούς που θα θέλαμε να έχουμε κάθε μέρα του χρόνου!

Χαρά, ευγνωμοσύνη, περισυλλογή και ψυχή γεμάτη θετική ανυπομονησία μας πλημμυρίζουν. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρύβουν ότι οι γιορτές τούς αγχώνουν και τούς κουράζουν. Το ότι δεν το λένε, είναι για να μην τους αποκαλέσουν γκρινιάρηδες.

Όμως η πίεση του να «περάσουμε όμορφα» σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των γιορτών, σε ορισμένους φέρνουν άγχος και πίεση.

Πώς μπορούμε να αποφορτιστούμε σύμφωνα με το tsemperlidou.gr και να απολαύσουμε τις γιορτές;

1. Ξεκινάμε νωρίς!

Μπαίνοντας στο κλίμα των γιορτών από νωρίς, μας βοηθά να κουβαλάμε μέσα μας τη θετική ενέργεια της προσμονής των λαμπρών ημερών που έρχονται, αλλά και την καλή οργάνωση των υποχρεώσεών μας. Στη δουλειά μας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται, κρατάμε το πνεύμα των γιορτών ολοζώντανο, ενώ παράλληλα αποφορτίζουμε τον εαυτό μας από την πίεση της τελευταίας στιγμής. Αγορές και προετοιμασίες που θα γίνονταν αργότερα, λίστες δώρων και καλεσμένων που θα μας πίεζαν, ας ξεκινήσουν νωρίτερα. Η σταδιακή προετοιμασία, μάς οδηγεί στο να μπορούμε να απολαύσουμε τις γιορτές στην ώρα τους, χωρίς να έχουμε πανικό!

2. Όχι υπερβολές.

Ένας από τους πιο πρακτικούς τρόπους να αποφεύγουμε άγχη και πανικούς στις γιορτές και να μπορούμε να τις απολαύσουμε, είναι να μην υπερβάλλουμε. Όσο λιγότερες προετοιμασίες έχουμε, τόσο λιγότερες δουλειές και υποχρεώσεις…Αυτό σημαίνει πως από πριν, έχουμε φιλοσοφήσει το νόημα των γιορτών. Ειδικά τα Χριστούγεννα, τα έχουμε παραφορτώσει σε βαθμό να κάνουμε συχνά λόγο για απώλεια του νοήματος της γιορτής. Σαφώς να έχουμε τη λαμπρότητα που αρμόζει στις μέρες των Χριστουγέννων, όμως να μην το παρακάνουμε. Αυτές οι μέρες οφείλουν να αφιερώνονται κυρίως στην περισυλλογή και στη γαλήνη και όχι στην υπερβολή και στην κάθε είδους υπερκατανάλωση.

3. Αγάπη σε όλους, αλλά προτεραιότητα στο χρόνο μας για τους δικούς μας ανθρώπους.

Οι άγιες και λαμπρές αυτές μέρες, είναι εξίσου αφιερωμένες στην αληθινή επικοινωνία με τους ανθρώπους μας. Τα «Χρόνια Πολλά» και όλες τις υπέροχες ευχές, μπορούμε να τις μοιραστούμε με όλους. Ο χρόνος όμως που αφιερώνουμε σε επισκέψεις, δεν μπορεί να είναι ο ίδιος για όλους. Είναι μέρες που έχουν φόντο την αγάπη και την ειλικρινή επικοινωνία. Αυτές τις αξίες, μπορούμε να τις μοιραστούμε μόνο με δικούς μας ανθρώπους. Γονείς, συντρόφους και φίλους. Αν λοιπόν έχουμε από πριν στο μυαλό μας, με ποιους θα περάσουμε τις γιορτές, δε θα χρειαστεί να πανικοβληθούμε από την υπερφόρτωση των επισκέψεων και των προετοιμασιών αυτής της περιόδου. Το απλό και αληθινό, είναι και το όμορφο!

4. Είναι Γιορτές και όχι υποχρεώσεις.

Θα χρειαστεί να κάνουμε ένα κλικ και να αλλάξουμε τη σκέψη μας, προκειμένου να δούμε τις γιορτές σε όλη τους την αυθεντικότητα και μεγαλοπρέπεια. Όσο σκεφτόμαστε τις γιορτές σαν συνέχεια των δημοσίων σχέσεων με γιορτινό φόντο, τόσο θα έχουμε βάρος και άγχος για τη διεκπεραίωσή τους. Αλήθεια, είναι γιορτές ή «υποχρεώσεις»; Χωράνε στα Χριστούγεννα τα «πρέπει»; Είναι περίοδος ψυχικής ανάτασης και πραγματικής ζεστασιάς. Γιορτάζει η ειλικρίνεια των σχέσεων αυτές τις μέρες. Όσο βλέπουμε τις γιορτές που έρχονται ως «υποχρέωση», τόσο λιγότερο θα μπορούμε να γιορτάσουμε αληθινά. Η αλλαγή οπτικής θα μας αποφορτίσει άμεσα από το άγχος και θα μας βοηθήσει να διαχωρίσουμε τα ουσιώδη νοήματα που μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε αυτές τις μέρες, από τα λιγότερο σημαντικά ή εντελώς ασήμαντα. Σκοπός των ημερών δεν είναι να αναλάβουμε βάρη και να πηγαίνουμε δεξιά και αριστερά, αλλά να καταφέρουμε να νιώθουμε σαν καινούριοι μετά το πέρασμα των γιορτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ