Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Το πιο γιορτινό και Χριστουγεννιάτικο κέικ... τάρανδος

Το πιο γιορτινό κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ! 

Συστατικά

κέικ βανίλια- σοκολάτα

Για τα σοκολατένια gingerbread κερατάκια

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
35 γρ. κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ γαρύφαλλο
200 γρ. μέλι
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προετοιμάζουμε το κέικ σύμφωνα με τη συνταγή εδώ.
Για τα σοκολατένια gingerbread κερατάκια

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα για 7-8 λεπτά.
Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε το μέλι στον κάδο και στη συνέχεια το μείγμα των στερεών.
Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας.
Βάζουμε τη ζύμη από πάνω και καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε πάχος 1 εκ.
Τυπώνουμε το πατρόν με τα κερατάκια και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε περιμετρικά από το σχέδιο.
Ακουμπάμε το σχέδιο πάνω από τη ζύμη και με ένα κοπίδι κόβουμε τη ζύμη περιμετρικά από το πατρόν.
Αφαιρούμε την περιττή ζύμη περιμετρικά από το σχέδιο και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα κερατάκια πάνω από ένα ίσιο ταψί.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μπισκοτάκια με διάφορα κουπάτ.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Το μπισκότο μας θα είναι λίγο μαλακό αλλά όσο κρυώνει θα σφίγγει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και διακοσμούμε το κέικ μας.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ