Τόνι & Κάρολ : Η ρομαντική ιστορία μιας αγάπης που δεν τελείωσε ποτέ είναι η πιο συγκινητική διαφήμιση των φετινών Χριστουγέννων (φώτο-βίντεο)

Θα σας κάνει να δακρύσετε

Κάθε χρόνο οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις προσπαθούν με όμορφες εικόνες και μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης που ταιριάζουν στο κλίμα των ημερών να μας συγκινήσουν. Και κάθε χρόνο μία από αυτές κερδίζει το "σκήπτρο"  της πιο συγκινητικής διαφήμισης της χρονιάς.

Φέτος μία ιστορία αγάπης που ξεκίνησε μέσα σε έναν κινηματογράφο στο Λονδίνο, "εκθρόνισε" όλες τις προηγούμενες. Πρόκειται για ένα αξιολάτρευτο φιλμάκι που θα σας κάνει να δακρύσετε.

Ο κινηματογράφος Palace στο Λονγκρίτζ, που έχει μόλις 60 θέσεις και χρονολογείται από το 1912, έκανε ένα γλυκό αφιέρωμα στην τοπική κοινότητα. Η διαφήμιση λέει την ιστορία ενός ζευγαριού – του 81χρονου Τόνι Φρίμαν και της συζύγου του, της 75χρονης Κάρολ που γνωρίστηκαν στον κινηματογράφο πριν από δεκαετίες, όταν η Κάρολ ήταν μόλις 16 ετών, με το ζευγάρι να ερωτεύεται και να κάνει τελικά οικογένεια και να εξακολουθούν να πηγαίνουν όλοι μαζί μέχρι και σήμερα.

Η ταινία δημιουργήθηκε από την ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου The Palace, Λάρα Χιούιτ, με την βοήθεια ενός καμεραμάν και κάποιους ντόπιους κατοίκους, που έσπευσαν να προσφέρουν κοστούμια, φωτισμό, ήχο ακόμη και ένα vintage αυτοκίνητο.

Ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια της διαφήμισης, που η δημιουργία της στοίχισε 1000 λίρες είναι το τραγούδι που το συνοδεύει, το οποίο έγραψε ο μουσικός Γκλιν Σίπμαν, που ζει σε ένα γειτονικό χωριό. «Είναι ένα τραγούδι που αναφέρει την ιστορία μιας ζωής σε ταινία, μιας ζωής , που πέρασε με το να βλέπεις ταινίες σε κινηματογράφους σαν αυτόν, και να ξέρεις ότι κάποιες από αυτές τις ταινίες , έγιναν μέρος του εαυτό σου, μπήκαν στην ψυχή σου,» εξήγησε η Λάρα στο BBC. «Και απλά το αγάπησα και του είπα: ‘Μπορούμε να το κάνουμε βίντεο;», συνεχίζει.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια μαζική προσπάθεια από τους ντόπιους με κάποιον να δανείζει ένα vintage αυτοκίνητο. «Έκανα μερικά τηλεφωνήματα και όλοι θέλησαν να βοηθήσουν., αναφέρει η Daily Mail.

Η πλοκή της ταινίας έγινε στο τραπέζι της κουζίνας στο σπίτι της μητέρας μου και μία κυρία που δουλεύει σε ένα τοπικό κατάστημα έκανε τα κοστούμια και το μακιγιάζ».

Δείτε στο βίντεο τη διαφήμιση



 

Η ιστορία αγάπης του Τόνι και της Κάρολ

Η διαφήμιση ξεκινάει με τον Τόνι να στέκεται έξω από τον κινηματογράφο, να τρώει γλυκά από μία χαρτοσακούλα και να θυμάται παλαιότερες επισκέψεις, ξεκινώντας από τότε που ήταν παιδί. Η σκηνή γυρίζει πίσω στον χρόνο όταν μια ομάδα νεαρών κοριτσιών επισκέπτεται τον κινηματογράφο και κάτι συνομήλικα αγόρια που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα αρχίζουν να τους πετούν καραμέλες. Σε μια γλυκιά στιγμή, ένα μικρό κορίτσι – η Κάρολ, γυρίζει και κοιτάζει τον νεαρό Τόνι κάνοντάς του νεύμα ότι τον παρακολουθεί. Αυτή είναι η αρχή μιας σχέσης που κράτησε τελικά πολλές δεκαετίες.



Στην συνέχεια επιστρέφει και πάλι στο τώρα, με τον ηλικιωμένο Τόνι να χαμογελά καθώς θυμάται την σκηνή. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο ότι η μεγάλη αγάπη της ζωής του, δεν ζει πια.

 Η επόμενη ανάμνηση δείχνει τον έφηβο Τόνι με την Κάρολ στον κινηματογράφο σε ραντεβού, να μοιράζονται ένα σακουλάκι με γλυκά και την ώρα που ετοιμάζονται να φιληθούν, η πωλήτρια ποπ κορν τους διακόπτει. Στην συνέχεια, βλέπουμε το ζευγάρι αρκετά χρόνια αργότερα, παντρεμένοι και μετά με την Κάρολ έγκυο.

Παντρεμένοι πλέον με την Κάρολ έγκυο, συνεχίζουν την παράδοση και πηγαίνουν στον κινηματογράφο

Το ζευγάρι συνεχίζει την παράδοση και μοιράζεται πάντα μια χαρτοσακούλα με γλυκά. Ακόμη κι όταν έχουν αποκτήσει παιδιά – με τα οποία επισκέπτονται πάλι τον κινηματογράφο – απολαμβάνουν όλοι τους τα γλυκά. Στην συνέχεια, ο Τόνι χαμογελάει όταν βλέπει ένα νεαρό ζευγάρι να προσπαθεί να μπει στον κινηματογράφο με το καροτσάκι του μωρού, και τον ίδιο να θυμάται να σπρώχνει το αναπηρικό αμαξίδιο της γυναίκας του.

Στη συνέχεια δείχνει τον ηλικιωμένο να μπαίνει μόνος του στον κινηματογράφο και να δίνει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα στην ταμία που περιέχει ένα κουπόνι αξίας 10 λιρών για μία παράσταση. Στην κάρτα – ένα συγκινητικό μήνυμα από την γυναίκα του, τον παρακαλεί να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Στο επόμενο πλάνο, βλέπει κανείς ένα flashback με την Κάρολ να γράφει την κάρτα, τυλίγοντας ένα σακουλάκι με γλυκά σε χριστουγεννιάτικο χαρτί και χαζεύοντας τις οικογενειακές φωτογραφίες. Επιστροφή στον κινηματογράφο πάλι, με τον χήρο Τόνι, να πηγαίνει με τα εγγόνια του πλέον, που τον συνοδεύουν κρατώντας τον από το χέρι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ