Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα: "Διαθέτουμε τα μέσα & τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας"

Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργού παραμονή της κρίσιμης Συνόδου κορυφής που θα τεθεί το ζήτημα της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχε με τον Σέρβο Πρόεδρο στο Μαξίμου είπε χαρακτηριστικά: «Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο. Διαθέτουμε τα μέσα και την βούληση να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα μας όποτε αυτό χρειαστεί.

Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται με το μέρος της Ελλάδος στο ζήτημα του άκυρου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης. Μην ξεχνάμε την καταδίκη του από την καταδίκη του από τις ΗΠΑ την Ρωσία το Ισραήλ, την Αίγυπτο , η χώρα μας έχει πολλούς και ισχυρούς συμμάχους.

Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε την ανάγκη του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου που είναι προϋπόθεση για τους κανόνες καλής γειτονίας. Γι αυτό είμαστε υπέρ κάθε καλόπιστου διαλόγου».

«Το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας ήταν μία ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τις άριστες διμερείς μας σχέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić.

Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.

Η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της, σημείωσε ο Σέρβος Πρόεδρος
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Συμφώνησε με την αναφορά του κ. Βούτσιτς στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «πρέπει να φυλάμε ο ένας  την πλάτη του άλλου» και πρόσθεσε: «Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ».  

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά και υπογράμμισε ότι θα μιλούν πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ