"Άγριες μέλισσες":  Η Μυρσίνη - Κατερίνα Διδασκάλου απαντά γιατί ερωτεύτηκε τον Στάνκογλου μετά τον θάνατο του γιού της 

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου μιλά στο Τηλέραμα για τον ρόλο της Μυρσίνης, για το αν έχει ερωτευτεί στ’ αλήθεια τον Κυπραίο, ενώ αναφέρει ποια σειρά της αρέσει να παρακολουθεί στην τηλεόραση.

 

Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τη Μυρσίνη ως κακιά, ξεχνώντας πως στην πραγματικότητα έχει δίκιο. Πως όντως δηλαδή οι αδελφές Σταμίρη έχουν σκοτώσει τον γιο της...

«Κι όμως... Μιλώντας με τον κόσμο, ξέρετε τι μου λένε; Πως δικαίως είναι τόσο σκληρή, καθώς μιλά μέσα της το ένστικτο της μάνας, που της μαρτυρά την αλήθεια για τις πραγματικές ενόχους.

Από την άλλη, βέβαια, εννοείται πως είναι ταξικά άκαμπτη, καθώς, όπως πολύ επιτυχημένα την έχει περιγράψει η Ανέτ (Κάτια Δανδουλάκη), πρόκειται για Αθηναία αριστοκράτισσα, από πατέρα αστό, που ερωτεύτηκε σφόδρα και παντρεύτηκε τον Δούκα σε μικρή ηλικία.

Όταν όμως έγινε αυτός ο γάμος, είχε πάψει πια να είναι τόσο πλούσια, αφού ο μπαμπάς της είχε καταστραφεί. Παρ' όλα αυτά, παρέμεινε αριστοκράτισσα, με τα γαλλικά και τη μόρφωση της, κάτι που το '58 την έκανε να ξεχωρίζει.

Την ίδια στιγμή, όλα αυτά συντελούν και στις αντιφάσεις που διαπιστώνουμε στον χαρακτήρα της: από τη μια προχωρημένη για την εποχή γυναίκα και από την άλλη τόσο ταξικά "κολλημένη", που για τους γιους και την κόρη της θέλει μόνο όσα επιβάλλουν οι νόμοι της κοινωνικής της τάξης».

Και τον Θωμά Κυπραίο (Γιάννης Στάνκογλου) τον έχει ερωτευτεί στ’ αλήθεια;
«Αυτό είναι κάτι που προσεχώς θα το διαπιστώσετε καλύτερα. Εκείνο που πιστεύω εγώ είναι ότι μετά τον θάνατο του γιου της ο Θωμάς αποτελεί τη... φυγή της. Το να "γαντζωθεί" από τον έρωτα είναι ένας τρόπος για να κρατηθεί στη ζωή, κάτι που επίσης θεωρώ πολύ πραγματικό και βγαλμένο από την αληθινή ζωή.

Ένας κύριος πρόσφατα μου έλεγε πως μετά τον χαμό του παιδιού του ένιωσε την επιτακτική ανάγκη να ξανακάνει έρωτα, να ερωτευτεί από την αρχή... Είναι τόσο τρομακτική αυτή η ανάγκη να κρατηθούμε στη ζωή, τόσο δυνατό το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, θεέ μου...»

Κι εσείς πάντως μοιάζετε πολύ εκλεκτική και επιλεκτική...
«Μα προσέχω πολύ ό,τι κάνω, γιατί νιώθω μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κοινό που τόσα χρόνια με ακολουθεί. Νιώθω επίσης πως και η ευθύνη της τηλεόρασης είναι μεγάλη. Μπορεί το θέατρο να είναι ζώσα διδασκαλία, η τηλεόραση όμως, καθώς μπαίνει καθημερινά στα σπίτια, καθορίζει και την αισθητική μιας ολόκληρης χώρας.

Γι' αυτό όσοι δουλεύουμε, τόσο εμπρός όσο και πίσω από τις κάμερες, έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στο κοινό, για τη διαμόρφωση της αισθητικής του. Και οι "Μέλισσες" πιστεύω πως θα ανεβάσουν πολύ ψηλά την πήχη της τηλεοπτικής παραγωγής, Να ξέρετε πως το κοινό ξέρει να αγκαλιάζει τα ωραία πράγματα».

Στην τηλεόραση λοιπόν εσείς τι επιλέγετε να βλέπετε;
«Το "Κόκκινο ποτάμι"! Τόσο γιατί είναι μια ωραία παραγωγή, πολύ πιστή σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, όσο και γιατί με τον σκηνοθέτη της Μανούσο Μανουσάκη έχουμε κάνει μαζί πολύ ωραίες δουλειές και τον αγαπώ», είπε στο τηλέραμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ