Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αποχωρούν δύο συνιδρυτές της Google: Τι αλλαγές έρχονται;

Το τέλος μίας εποχής και το ξεκίνημα μίας νέας σηματοδοτεί η αποχώρηση των δύο συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ και Σέργκεϊ Μπριν, από τις διευθυντικές τους θέσεις στην Alphabet.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η ανακοίνωση της εταιρείας, την περασμένη Τρίτη, πως ο Λάρι Πέιτζ και ο Σέργκεϊ Μπριν αποχωρούν από τη μητρική εταιρεία της Google, δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία των εταιρειών, καθώς εδώ και χρόνια η παρουσία τους είχε περισσότερο τιμητικό και λιγότερο λειτουργικό ρόλο.

Για την ακρίβεια, η απουσία τους από σημαντικά γεγονότα είχε γίνει αισθητή. 

Όπως αναφέρεται, οι δύο σημαντικοί άντρες επέλεξαν να μην παρευρεθούν στο Καπιτώλιο κατά τη συζήτηση για την επιρροή των Big Tech εταιρειών, κατά τις αμερικανικές εκλογές του 2016. Παράλληλα, ήταν απόντες και από εταιρικές «υποχρεώσεις» όπως η συνάντηση μετόχων.

Μεγαλύτερη διαφάνεια για το YouTube
Αυτό που αναμένεται να αλλάξει προς το θετικό, σύμφωνα με το Marketwatch, είναι πως οι επενδυτές θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία εσόδων του YouTube και να μάθουν το πόσο συνεισφέρει στα κέρδη της Alphabet.

Όπως αναφέρεται, μέχρι πρότινος η Επιτροπή Συναλλαγών δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία του YouTube, καθώς η Alphabet δεν ήταν υποχρεωμένη να τα δημοσιεύσει. Με την αποχώρηση του Λάρι Πέιτζ αυτό πλέον αλλάζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ