Οι ταινίες της εβδομάδας: Γιορτή για το καλό σινεμά - Η τολμηρή βασίλισσα - Το εξαιρετικό "Στα Μαχαίρια" (βίντεο)

Έχουμε τουλάχιστον 4 καλούς λόγους να πάμε σινεμά - Η επιστροφή της Μόνικα Μπελούτσι δεν είναι "θριαμβευτική" αλλά έχει ενδιαφέρον

Έντεκα νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και εμείς έχουμε τουλάχιστον τέσσερις καλούς λόγους να πάμε στον κινηματογράφο.  Οι ταινίες που αξίζει να δουν οι φίλοι του καλού σινεμά είναι το φιλμ μυστηρίου “ Στα μαχαίρια”, το τολμηρό δράμα “ Η Βασίλισσα της Καρδιάς, το δράμα περιπλάνησης “ Λιλιάν” και το πρωτότυπο animation για τον πρωτοπόρο του σουρεαλιστικού σινεμά “ Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες”.

Τα «Άγρια αγόρια» του Γάλλου Μπερτράν Μαντικό, αναμένεται να διχάσουν το κοινό. Η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει με ένα μέτριο κατασκοπικό θρίλερ «Δίκτυο κατασκόπων» που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή του Ισραηλινού σκηνοθέτη  Εραν Ρίκλις.

Στα Μαχαίρια- Knives Out



Μυστηρίου 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον με τους: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τόνι Κολέτ

Ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ βοηθά την αστυνομία στη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου ενός διάσημου και πάμπλουτου συγγραφέα, πατριάρχη μιας εκκεντρικής οικογένειας.

Γοητευτικό φιλμ μυστηρίου, αλά Αγκάθα Κρίστι, με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ, που διαθέτει ένα ευπρόσωπο επιτελείο ηθοποιών, απ’ τους οποίους ξεχωρίζει η παρουσία του Ντάνιελ Κρεγκ, μία ιδιαιτέρως προσεγμένη παραγωγή κι ένα καλοδουλεμένο στόρι. Ο Ράιαν Τζόνσον, που έχει στο ενεργητικό του τον “ Πόλεμο των Άστρων - Οι Τελευταίοι Τζεντάι”, αλλά και ταινίες διαφορετικών ειδών, σου δίνει την αίσθηση ότι από νέος θα ήθελε να γυρίσει μια ταινία μυστηρίου και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει και μάλιστα με δικό του σενάριο. Ο Τζόνσον φαίνεται να το απολαμβάνει και μεταδίδει αυτή την απόλαυση και στο θεατή, ακόμη και σε αυτόν που δεν ελκύεται από τις ταινίες μυστηρίου και μάλιστα αυτές που παραπέμπουν στην Αγκάθα Κρίστι.

Η Βασίλισσα της Καρδιάς - Dronningen / Queen of Hearts



Δραματική 

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μέι ελ-Τούκι με τους: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντ, Μάγκνους Κρέπερ

Όταν ο γιος του συζύγου της από προηγούμενο γάμο μετακομίσει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο



Λίλιαν -Llilian

Δραματική 2019 

Αυστριακή ταινία, σκηνοθεσία Αντρέας Χόρβατ με τους: Πατρίσια Πλάνικ

Με ληγμένη βίζα και χωρίς να γνωρίζει λέξη στα αγγλικά, η Λίλιαν αποφασίζει να γυρίσει από τις ΗΠΑ στη Ρωσία. Μόνη της λύση να διασχίσει από την ανατολική στη βορειοδυτική ακτή τη χώρα μέχρι τον Βερίγγειο Πορθμό.

Τα Άγρια Αγόρια Les Garçons Sauvages / The Wild Boys



Σινεφίλ 2017 

Ακατάλληλη κάτω των 17 ετώνΓαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπερτράν Μαντικό με τους: Ελίνα Λόουενσον, Πολίν Λοριγιάρ, Βιμάλα Πονς

Μια παρέα αγοριών διαπράττει ένα αποτρόπαιο έγκλημα κι εξορίζεται σε ένα νησί, όπου βιώνει μια σκληρή και απότομη ενηλικίωση.

Η Αντιπροσωπεία -Delegacioni / Delegation



Δραματική 

Αλβανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπουγιάρ Αλιμάνι με τους: Βίκτορ Ζούστι, Ξεβντέτ Φέρι, Ντριτσίμ Τσέπα

Το φθινόπωρο του 1990 μια ομάδα Ευρωπαίων αντιπροσώπων καταφθάνει στην αλβανική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή ένας πολιτικός κρατούμενος μεταφέρεται, χωρίς εξηγήσεις, από την ορεινή φυλακή του στα Τίρανα. Το ταξίδι όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

 

Το Χρυσό Γάντι- Der Goldene Handschuh / The Golden Glove



Θρίλερ 2019 

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίεσελ, Μαρκ Χόσεμαν

Στο Αμβούργο των αρχών της δεκαετίας του ’70 ο Φριτς Χόνκα ζει μια μοναχική, μίζερη καθημερινότητα. Πίσω από το αποκρουστικό παρουσιαστικό του όμως κανείς δεν φαντάζεται πως κρύβεται ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Ο Βουλευτής της Βαλτικής -Deputat Baltiki / Baltic Deputy

Δραματική 1937 

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Γιοσίφ Κέιφιτς, Αλεξάντρ Ζάρκι με τους: Νικολάι Τσερκάσοφ, Μπόρις Λιβάνοφ, Μαρία Ντομασίεβα

Λίγο μετά το ξέσπασμα της Οκτωβριανής Επανάστασης ένας σημαντικός επιστήμονας υπογράφει ένα άρθρο με το οποίο τάσσεται υπέρ των μπολσεβίκων, πυροδοτώντας έτσι ένα κύμα δυσαρέσκειας εις βάρος του.

Δίκτυο Κατασκόπων Spider in the Web



Θρίλερ 2019 

Ισραηλινοβέλγικη ταινία, σκηνοθεσία Έραν Ρίκλις με τους: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μόνικα Μπελούτσι, Ιτάι Τιράν

Ένας βετεράνος πράκτορας της Μοσάντ, του οποίου την αποτελεσματικότητα αμφισβητεί πλέον η υπηρεσία, αναλαμβάνει μαζί με έναν νεότερό του μια κρίσιμη αποστολή. Στόχος τους μια αινιγματική γυναίκα και η σχέση της με πωλήσεις χημικών όπλων στη Συρία.



21 Γέφυρες -21 Bridges



Περιπέτεια 2019 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπράιαν Κερκ με τους: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζέι Κέι Σίμονς

Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ντετέκτιβ βρίσκει ευκαιρία να λυτρωθεί, όταν στην προσπάθειά του να συλλάβει ένα δολοφόνο, ανακαλύπτει μια συνωμοσία που εμπλέκει συναδέλφους του με το οργανωμένο έγκλημα. Τότε θα πρέπει να αποφασίσει εάν τολμά να προδώσει ή όχι τους συνεργάτες του.

 

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες - Bunuel en el Laberinto de las Tortugas



Animation 2018 

Ισπανο-γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Σαλβαδόρ Σιμό

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της «Χρυσής Εποχής» στο Παρίσι, ο Λουίς Μπουνιουέλ βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Τότε του παρουσιάζεται η ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία που θα του αλλάξει τη ζωή.

 

Παίζοντας με τη Φωτιά- Playing with Fire



Κωμωδία 2019 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν με τους: Τζον Λεγκουιζάμο, Τζούντι Γκριρ, Τζον Σίνα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι

Μια επίλεκτη ομάδα πυροσβεστών διασώζει τρία ανήλικα αδέρφια, αλλά τα μέλη της είναι απροετοίμαστα γι’ αυτό που τους περιμένει, τον ρόλο της μπέιμπι σίτερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ