Vintage beauty pics: Όταν η όμορφη & διάσημη ηθοποιός Τζιν Σίμπεργκ έκοψε "αγορίστικα" τα μαλλιά της & έκανε το "αλά γκαρσόν" κούρεμα παγκόσμια μόδα (φώτο)

Έγινε σύμβολο  και καθιέρωσε το "Σίμπεργκ στυλ" στα μαλλιά

Η εποχή που τα πολύ κοντά μαλλιά ήταν μόνο για τα αγόρια φαντάζει πολύ μακρινή ωστόσο όταν το 1960 η Τζιν Σίμπεργκ έκοψε τα μαλλιά της "αγορίστικα", για την ταινία  "Breathless"  του  Jean-Luc Goddard, τάραξε τα νερά της μόδας και του στυλ,

Στην ταινία που την καθιέρωσε ως ίνδαλμα του γαλλικού New Wave σινεμά, η όμορφη Αμερικανίδα ηθοποιός που πέρασε τη μισή της ζωή στη Γαλλία, εμφανίστηκε με "αλά γκαρσόν" κούρεμα και το έκανε παγκόσμια μόδα.

Το κοντό κούρεμα αντί να  την κάνει να δείχνει πιο "αγόρι", τόνιζε τα λεπτά   θηλυκά χαρακτηριστικά της και της έδινε θηλυκότητα. "Δεν ήξερα μέχρι που έφτασα σε αυτό το σημείο καριέρας, ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι πολύ ευγενικός μαζί σου για χρόνια και ταυτόχρονα να μισεί τα "κότσια" σου", είχε πει η Τζιν Σίμπεργκ για τα σχόλια που ακολούθησαν το "τόλμημα" της.

Η γνωστή για την μεγάλη διαμάχη της με το FBI ηθοποιός, άλλαξε πολλές φορές στυλ στα μαλλιά της στη διάρκεια της καριέρας της. Σε άλλες ταινίες εμφανίζεται ξανθιά , σε άλλες επιστρέφει στο φυσικό καστανό της χρώμα, σε άλλες μελαχρινή.

Μετά το Breathless, η Σίμπεργκ θα μακρύνει τα μαλλιά της, ξανά αλλά θα μείνει στην ιστορία για το κοντό της κούρεμα στην ταινία που καθιέρωσε το "Σίμπεργκ στυλ" στα μαλλιά.

Τη δεκαετία του 1970 θα επιστρέψει οριστικά στο κοντό μαλλί. Το 1979 που πέθανε στην ηλικία των 40 ετών η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες, έχει κοντά μαλλιά παρόμοια με αυτά του Breathless, αναφέρει το Vintage Every day που παρουσιάζει 24 υπέροχες φωτογραφίες της ηθοποιού.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ