Σπάνιο ντοκουμέντο: Οι φωτογραφίες της άτυχης ετοιμόγεννης Σάρον Τέιτ 3 μέρες πριν από την άγρια δολοφονία της (φώτο)

Η όμορφη ηθοποιός ποζάρει ανάμεσα στα μωρουδιακά που ετοίμαζε για το αγέννητο παιδί της.

Ο φωτογράφος Terry O'Neill τράβηξε  τις τελευταίες φωτογραφίες της ετοιμόγεννης Σάρον Τέιτ στις 6 Αυγούστου του 1969, στο Λονδίνο, τρεις μέρες πριν από την άγρια δολοφονία της.

Το Vintage Every Day παρουσιάζει το σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο. Η όμορφη ηθοποιός ποζάρει ανάμεσα στα μωρουδιακά που ετοίμαζε για το αγέννητο παιδί της.

Η Σάρον Τέιτ - Πολάνσκι ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, έπαιξε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους προτού εμφανιστεί σε ταινίες ενώ εμφανιζόταν τακτικά σε περιοδικά μόδας ως μοντέλο ή κορίτσι του εξωφύλλου.

Αφού έλαβε θετικές κριτικές για τις κωμικές και δραματικές ερμηνείες της, η Τέιτ χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες νεοφερμένες του Χόλυγουντ.

Το 1966, έπαιξε στην ταινία Τα 13 Μάτια Του Σατανά (Eye of the Devil). Εξελίχθηκε σε μία από τις πολλά υποσχόμενες νέες ηθοποιούς του Χόλυγουντ με εμφανίσεις στη θρυλική ταινία Η Κοιλάδα Με Τις Κούκλες (Valley of the Dolls, 1967), όπου ήταν και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, και στο Η Νύχτα Των Βρυκολάκων (Dance of the Vampires - The Fearless Vampire Killers) του Ρόμαν Πολάνσκι, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1968 στο Λονδίνο.

Η Σάρον και ο Πολάνσκι ήθελαν το παιδί τους να γεννηθεί στην Αμερική. Στα 26 της χρόνια, η Σάρον Τέιτ ήταν πανέμορφη, πετυχημένη και ερωτευμένη με τον σύζυγό της

Στις 9 Αυγούστου του 1969, σύμφωνα με τις οδηγίες του Τσαρλς Μάνσον, τέσσερα μέλη της «Οικογένειας» Μάνσον (όπως ονόμαζε ο ίδιος την οργάνωσή του) δολοφόνησαν την Σάρον Τέιτ, η οποία βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, και άλλα τέσσερα άτομα στη βίλα του Ρόμαν Πολάνσκι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην Ευρώπη για γυρίσματα, ενώ η Σάρον είχε καλέσει τέσσερις καλούς της φίλους στο σπίτι για να περάσουν μαζί το Σαββατόβραδο. Το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές.

"Νέον κεφάλαιον εις τα διεθνή εγκληματολογικά χρονικά εχαρακτήρισεν η αστυνομία της Καλλιφορνίας το φρικώδες έγκλημα της βίλλας του Ρομάν Πολάνσκι, εντός της οποίας εσφάγη η ωραιοτάτη Σάρον Τέιτ, σύζυγος του διασήμου σκηνοθέτου και τέσσερις φίλοι της, υπό συνθήκας ασυλλήπτου αγριότητος", έγραψε ο Τύπος της εποχής.

Το φρικτό έγκλημα δεν έγινε αντιληπτό παρά το πρωί της επομένης, από μία γυναίκα που έφτασε στην έπαυλη και αντί άλλου αντίκρυσε μια σειρά από κατακρεουργημένα πτώματα μέσα σε λίμνες αίματος.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία, την οποία ειδοποίησαν οι γείτονες, ανακάλυψαν την 26χρονη Τέιτ και τον τέως μνηστήρα της, κομμωτή Τζέι Σέμπριγκ, σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

Και οι δύο είχαν πεθάνει από δεκάδες χτυπήματα με μαχαίρι. Θηλιές έσφιγγαν τους λαιμούς τους, ενώ μία μαύρη κουκούλα σκέπαζε το κεφάλι του Σέμπρινγκ. Στον τοίχο πάνω από το πτώμα της άτυχης γυναίκας, κυριολεκτικά σφαγμένη από 16 μαχαιριές, οι δολοφόνοι είχαν γράψει με το αίμα της τη λέξη "pigs" (γουρούνια).

H Τέιτ φέρεται να παρακάλεσε τους δολοφόνους της να της χαρίσουν τη ζωή για χάρη του αγέννητου παιδιού της , που θα ερχόταν σε λίγο στον κόσμο. Η Σάρον Τέιτ δεν κατάφερε ποτέ να συναντήσει τον γιο της  Πολ Ρίτσαρντ Πόλανσκι. Η ζωή του τελείωσε πριν αρχίσει.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ