Είναι επίσημο: Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη & στην Motor Oil ο έλεγχος του Alpha - Η ανακοίνωση

H Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη αγόρασε το 100% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha
 

Ένα νέο "χρυσό Deal" στα Media έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα τηλεοπτικά κανάλια και συγκεκριμένα στον Alpha. H οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε από τον Δημήτρη Κοντομηνά, τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού  με τίμημα που ανήλθε στα 4,450 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η Μότορ Όιλ Ελλάς Διυλιστήρια Κορίνθου, η συμφωνία πραγματοποιήθηκε μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Mediamax Holdings Limited, με έδρα την Κύπρο, η οποία απέκτησε το 24,95% των μετοχών της Alpha Δορυφορική τηλεόραση ΑΕ, και 998 μετοχές (επί συνόλου 2.000) της Nevine Holding Limited, κυριότητας και των δύο της κυπριακής εταιρείας Alpha Media Group Limited.

Επιπρόσθετα, μέσω της Nevine Holding Ltd, η Mediamax Holding Limited, θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος.

Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τονίζουν ότι το deal διήρκησε αρκετό καιρό και μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει σχετικό προσύμφωνο εδώ και ημέρες.

Ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου Interamerican και των Village Roadshow Greece Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε συζητήσει με την πλευρά Βαρδινογιάννη το αίτημά της για να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στα τηλεοπτικά δρώμενα. Έτσι, αποκτώντας τον Alpha και σε συνδυασμό με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει και στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Η ανακοίνωση της Motor Oil για την απόκτηση του Alpha

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2019 η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED (*) με έδρα στην Κύπρο κατόπιν πλήρωσης σχετικής συμβατικής αίρεσης της από 30.10.2018 αρχικής συμφωνίας προέβη:

στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. κυριότητος της Κυπριακής εταιρείας ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)
στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED (**) κυριότητος της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30.10.2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε Ευρώ 4.450.000 η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED) 50,10%. Επιπρόσθετα, μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων σύμφωνα με την διέπουσα νομοθεσία.

Μαρούσι, 2 Δεκεμβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο

(*) Κατέχει το 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

(**) Κατέχει το 50,10% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., το 99,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και το 100% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. Μοναδικοί μέτοχοι της NEVINE HOLDINGS LIMITED είναι η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED και η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED κάτοχοι αντιστοίχως 1.002 και 998 μετοχών εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ