Λονδίνο: Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα - Σκότωσε 2, τραυμάτισε 3 πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί   

Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής - σύμφωνα με τις αρχές - επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που ταυτοποίησε τον άνδρα που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τρεις, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.
 

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ήταν φυλακισμένος για τουλάχιστον οκτώ χρόνια,  αφού είχε καταδικαστεί για μια υπόθεση για βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναφέρουν οι “Times”.

Αποφυλακίστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Το Associated Press, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας τόνισε ο δράστης συνδεόταν με “ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Photo: PA

Με αφορμή το δημοσίευμα των “Times” ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως είναι σημαντικό να εκτελούνται οι ποινές που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

“Είναι λάθος να επιτρέψουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται πρόωρα και είναι πολύ σημαντικό να αποβάλουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλουμε τις κατάλληλες ποινές σε επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά σε τρομοκράτες”, τόνισε ο Τζόνσον, πριν ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας “Cobra” για επείγουσες υποθέσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ