Βίντεο: Η υπουργός άμυνας της Αλβανίας ξεσπάει σε κλάματα μιλώντας για τους νεκρούς του σεισμού

Με σπασμένη φωνή ανακοίνωσε την πρώτη λίστα των νεκρών

"Αυτή είναι η πιο δύσκολη ομιλία που έκανα ποτέ", με αυτά τα λόγια η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, ξεκίνησε να μιλάει στην πιο τραγική συνέντευξη τύπου που έδωσε ποτέ. Η Olta Xhacka, είχε το δύσκολο καθήκον να ανακοινώσει τα ονόματα των 28 πρώτων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στο φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που άφησε πίσω του πάνω από 40 νεκρούς.

Με δάκρυα στα μάτια και με σπασμένη φωνή, όπως θα δείτε μετά το 1,36 λεπτό του βίντεο, ανακοίνωσε τα ονόματα των 28 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο εφιάλτης στην Αλβανία συνεχίζεται και η αγωνία για το αν θα βρεθούν ζωντανοί οι άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια, κορυφώνεται.

"Μπορούμε να κτίσουμε τα κατεστραμμένα κτήρια ξανά, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους συμπολίτες μας, που σκοτώθηκαν" είπε, σύμφωνα με το Albanian Daily News.

«Ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Αλλά σε ένα σημάδι σεβασμού στις χαμένες ζωές, θέλω να μοιραστώ σήμερα με όλους τους πολίτες τα ονόματα των 28 παιδιών, κοριτσιών, αγοριών, ανδρών και γυναικών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν αυτή την τραγωδία», πρόσθεσε η υπουργός Άμυνας της χώρας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ