Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ντουμπάι ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Γκάρι Ρόουντς (φώτο-βίντεο)

Ο "ροκ σταρ" της κουζίνας μαγείρεψε σχεδόν σε όλες τις ηπείρους για διασημότητες όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Τομς Χανκς και οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Γκάρι Ρόουντς. Ήταν γνωστός για το πάθος του για την παραδοσιακή βρετανική κουζίνα και για τα  "ροκ", "καρφάκια" στα μαλλιά του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του, ο διάσημος σεφ  αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έκανε γυρίσματα για μια νέα σειρά στο Ντουμπάι.

Πέθανε έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο Τζένι

«Με βαθιά θλίψη, η οικογένεια Ρόουντς ανακοινώνει τον θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου, πατέρα και αδελφού Γκάρι Ρόουντς. Ο Γκάρι πέθανε χτες το βράδυ, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, σε ηλικία 59 ετών. Στο πλευρό του ήταν η πολυαγαπημένη του σύζυγος Τζένι» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας, και συμπληρώνει:«Η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για τη στήριξή του και να ζητήσει σεβασμό αυτές τις δύσκολες ώρες»

Γεννηθείς το 1960 στο νότιο Λονδίνο, ο Γκάρι Ρόουντς ενέπνευσε τους Βρετανούς με τον καινοτόμο τρόπο που προσέγγισε την τέχνη της μαγειρικής. Η πρώτη του εργασία ήταν στο Hilton του Άμστερνταμ , όπου άρχισε να πειραματίζεται με την nouvelle cuisine, αναφέρει το BBC.

 

 

Άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1997. Ήταν ένα από τα αστέρια της νέας γενιάς των Βρετανών σεφ που αναδείχθηκε τη δεκαετία του 1990 και μαγείρεψε σχεδόν σε όλες τις ηπείρους για διασημότητες όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Τομς Χανκς και οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


 

Είχε εμφανιστεί στο MasterChef, το Hell's Kitchen και άλλα σόου μαγειρικής, παρουσιάζοντας συχνά κλασικά βρετανικά πιάτα με σύγχρονη άποψη.

Πολλοί συνάδελφοί του, όπως ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ο Τζέιμι Όλιβερ και η Πρου Λάιθ απέτισαν φόρο τιμής στον «ροκ σταρ της κουζίνας».

 

 

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ χαρακτήρισε τον Ρόουντς «φανταστικό σεφ» που βοήθησε να μπει η βρετανική κουζίνα στον χάρτη της μαγειρικής.

 

 

Ο Τζέιμι Όλιβερ είπε ότι ήταν ένας «απίστευτος πρεσβευτής της βρετανικής κουζίνας».

 

 

 

 

«Ο Γκάρι ήταν ο πρώτος ροκ σταρ της κουζίνας. Μαλλιά καρφάκια, στενά παντελόνια, γεμάτος ενέργεια. Και σπουδαίος σεφ», είπε η Πρου Λάιθ, μια από τις γνωστότερες σεφ της Βρετανίας.

 

 

 

 

Ο Ρόουντς πέθανε στο Ντουμπάι όπου είχε δύο εστιατόρια: Το  Rhodes W1 και το Rhodes Twenty10.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ