Βασίλης Κικίλιας: Μετά το σάλο "παραίτησε" τον 80χρονο Κ. Πατέρα από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας

"Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και έχω και ένα αξιόλογο βιογραφικό"

Την παραίτησή του υπέβαλε ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας που είχε διορισθεί διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ορισθεί νέο πρόσωπο.

Η παραίτηση του 80χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού με πράγματι πλούσιο βιογραφικό , έρχεται ως συνέχεια στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτηση του  στη θέση αυτή, λόγω της ηλικίας του.

Ο κ. Πατέρας είναι πολιτευτής της ΝΔ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να εκλεγεί σε βουλευτική θέση.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός ήταν πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Είναι εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και έχω και ένα αξιόλογο βιογραφικό

«Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι συμπεριλάβαμε τους ανθρώπους, που είχαν και πείρα και μόρφωση, νομίζω πως είναι αρκετή, εγώ δεν θα ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά», δήλωσε το πρωί της Τρίτης –πριν από την παραίτησή του– ο κύριος Κώστας Πατέρας, μιλώντας στον ρ/σ, Status 107,7

«Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη για τη διοίκηση των νοσοκομείων, και έχω ένα αξιόλογο βιογραφικό. Έχω διδακτορικό ψυχολογίας, έχω διδάξει ψυχολογία, έχω κάποια σχέση με το χώρο της υγείας. Όλη μου η οικογένεια είναι μέσα στο ιατρικό επάγγελμα. Σ’ αυτήν περίπτωση όμως, δεν ήθελαν γιατρό, ήθελαν μάνατζερ και με επέλεξαν. Έτσι αποφάσισε η επιτροπή, που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση. Εγώ έκανα ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη, στην περιοχή μας ήμασταν 35 υποψήφιοι» σημείωσε ο κ. Πατέρας.

«Η επίθεση στο πρόσωπό μου εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και έχω την αίσθηση ότι είναι και μία ευκαιρία ορισμένοι να εκτονωθούν, έχοντας μίσος εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων».

«Θα είμαστε από αυτούς, που όχι μόνο θα πετύχουν, άλλα θα προσφέρουν και τεράστιο έργο. Να είστε σίγουροι, ότι αν για οποιοδήποτε λόγο εμποδίζομαι να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, θα σηκωθώ και θα φύγω μόνος μου», δήλωσε επίσης ο κ. Πατέρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ