Ο Ιάκωβος Γκόγκουα παρουσιάζει: Τρεις ανώδυνες θεραπείες που θα μειώσουν τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα

Θέλετε άμεσο αποτέλεσμα; Η μεσοθεραπεία είναι η απάντηση. 

Μετά το καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες έρχονται (ξανά) αντιμέτωπες με τα «κεφάλαια» κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. Ναι μεν η άσκηση και η διατροφή παραμένουν πολύ σημαντικοίπροκειμένου να απαλλαχθείτε από το περιττό λίπος και τις αντιαισθητικές συνέπειες του, ωστόσο η κοσμητική ιατρική έχει να προσφέρει επιπλέον λύσεις που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνετε – για την ακρίβεια, να την απογειώσουν. 

Η διαχρονική μεσοθεραπεία διεκδικεί μια θέση στις κορυφαίες ανώδυνες θεραπείες μείωσης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας και όχι άδικα: οι δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται μπορούν να πετύχουν θεαματικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη τεχνική, κατά την οποία εγχέονται ουσίες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (εκεί που υπάρχουν βλάβες), με τη χρήση πολύ λεπτών βελόνων. Οι τελευταίες δημιουργούν μικρά κανάλια στην επιδερμίδα κι έτσι οι δραστικές ουσίες καταφέρνουν και διεισδύουν ολοκληρωτικά μέχρι το χόριο.

Όταν η μεσοθεραπεία στοχεύει το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα χαρακτηρίζεται ως «ενέσιμη λιποδιάλυση» και οι ουσίες που αξιοποιούνται έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Ας δούμε αναλυτικά τις πιο σημαντικές:

Μεσοθεραπεία με δεσοξυχολικο ή δεοξυχολικό οξύ για το τοπικό πάχος: Το δεσοξυχολινικό οξύ φυσιολογικά παράγεται στο συκώτι για το μεταβολισμό του λίπους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα bile-acid το οποίο προσκολλάται στο τοίχωμα των λιπωδών κυττάρων κάνοντας τα ασταθή με αποτέλεσμα τη ρήξη και καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης. Έτσι οοργανισμός πλέον μπορεί και χρησιμοποιεί τα λιπώδη κύτταρα σαν ενέργεια.

Μεσοθεραπεία με καρνιτίνη και καφεΐνη: Η καφεΐνη είναι ένα αλκαλοειδές που ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, μειώνει την κατακράτηση και δρα κατά της συσσώρευσης του λίπους. Αντίστοιχα, η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους με τις λιποδιαλυτικές ιδιότητές της, αλλά και προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. 

Μεσοθεραπεία με φωσφατιδυλοχολίνη για το τοπικό πάχος: Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι ένα ένζυμο που προέρχεται από τη λεκιθίνη σόγιας και έχει την ικανότητα να επιτίθεται στα τοιχώματα των λιποκυττάρων και να τα καταστρέφει, απελευθερώνοντας τελικά το λίπος. Έπειτα, τα μόριά του μετατρέπονται σε ελεύθερα λιπαρά οξέα και μεταβολίζονται από τον οργανισμό. 

Οι παραπάνω ουσίες μπορούν να αξιοποιηθούν μεμονωμένα ή και συνδυαστικά ανάλογα με τις ανάγκες σας. Να σημειωθεί πως η μεσοθεραπεία είναι μια ανώδυνη ενέσιμη τεχνική που γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας.

H διαδικασία διαρκεί 10-15 λεπτά και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας αμέσως μετά τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες και μπορούν να διαρκέσουν επ’αόριστον εφόσον δεν απουσιάζει η κατάλληλη διατροφή και η άσκηση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ