Πάμε Μαλβίδες & στην βίλα The Muraka σε κρεβατοκάμαρα κάτω από τη θάλασσα με θέα στον ωκεανό -Μαγικές εικόνες! (φώτο)

Για όσους θέλουν να ζήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία

Αυτό το πολυτελές εξοχικό σπίτι στις Μαλβίδες, έχει κάτι πολύ ξεχωριστό: Μία κρεβατοκάμαρα που μοιάζει με ενυδρείο και βρίσκεται κάτω από το νερό. Από τα παράθυρα της οι επισκέπτες της μπορούν να παρακολουθούν την υποθαλλάσια ζωή στον ωκεανό , ενώ ξεκουράζονται, ή ντύνονται.

Ο τοπικός αρχιτέκτονας Ahmed Saleem συνεργάστηκε με την εταιρεία του αρχιτέκτονα  Yuji Yamazaki , η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη για να σχεδιάσει την Muraka ως ιδιωτική βίλα διακοπών στο Conrad Maldives Rangali Island resort.

Η βίλα διαθέτει έναν όροφο ο οποίος βρίσκεται πάνω από το νερό. Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει κουζίνα, καθιστικό, τραπεζαρία και τρία υπνοδωμάτια. Η σουίτα κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται κάτω από το νερό περιβάλλεται από καμπυλωτούς ακρυλικούς τοίχους πάχους επτά ιντσών.

Οι Μαλδίβες είναι γνωστές για τις παρθένες παραλίες και τη θάλασσα ", δήλωσε ο αρχιτέκτονας Yuji Yamazaki." Η θέα στον ωκεανό είναι εκπληκτική. Αλλά αυτό είναι μόνο το μισό της ομορφιάς των Μαλδίβων. "

"Το άλλο μισό της ομορφιάς τους βρίσκεται στο βυθό", πρόσθεσε. "Υπάρχει ένα υποβρύχιο οικοσύστημα που αξίζει να δουν οι επισκέπτες, και τώρα μπορούν να το κάνουν, χωρίς καταδύσεις στη θάλασσα".


 

Οι επισκέπτες φθάνουν στη βίλα με ιδιωτικό υδροπλάνο και μπαίνουν σε μια ξύλινη προβλήτα που οδηγεί στον τελευταίο όροφο. Μια σπειροειδής σκάλα που διαθέτει παράθυρα προς τη θάλασσα ή ένα ασανσέρ είναι οι τρόποι που έχουν οι κάτοικοι της ξεχωριστής βίλας , να κατέβουν στη σουίτα 100 τετραγωνικών μέτρων κάτω από το νερό, αναφέρει το dezeen.com

Ένας διάδρομος ανάμεσα σε δύο μικρότερα δωμάτια , το μπάνιο και μια γκαρνταρόμπα με παράθυρα προς το νερό οδηγεί στο υπνοδωμάτιο με μια πόρτα σε ένα διπλανό καθιστικό.

"Έχουμε την αψίδα  στο πάνω μέρος του του υπνοδωματίου. Έτσι  μπορείτε να ξαπλώσετε και να βλέπετε τα ψάρια από πάνω σας", είπε Saleem. "Υπάρχει το τμήμα του καθιστικού, το οποίο είναι μεγάλη τζαμαρία με καμπυλωτό γυαλί τοποθετημένο κάθετα. Εκεί όπου μπορείτε να στέκεστε  και σχεδόν να νιώσετε ότι το νερό θα σας ακουμπάει και θα σας κάνει μέρος της θάλασσας".

"Και στη συνέχεια φυσικά στο μπάνιο, έχετε αυτούς τους τεράστιους υαλοπίνακες που κοιτάζουν προς τα έξω και προς τα ψάρια", κατέληξε ο αρχιτέκτονας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ