Δασκάλα η Ευγενία Μανωλίδου με τα γυαλάκια της - Το σημερινό μάθημα για τα κάλαντα που ξεκινούν από τον Όμηρο (φώτο)

Η Ευγενία Μανωλίδου & οι μαθητές της θα τραγουδήσουν τα κάλαντα στα αρχαία ελληνικά 

Η Ευγενία Μανωλίδου και οι μαθητές της θα τραγουδήσουν τα  κάλαντα στα αρχαία ελληνικά, σε χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση που θα γίνει στο δήμο Γαλατσίου.

Το φοβερό team που θα τηρήσει την παράδοση που έρχεται από τον Όμηρο έκανε την πρόβα του, με την δασκάλα Ευγενία Μανωλίδου και την υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου, που θα τους συνοδεύσει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Και όμως, κάλαντα υπήρχαν ήδη από τον καιρό του Ομήρου! Τα παιδιά πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα κρατώντας ένα κλαδί ελιάς, την Ειρεσιώνη, στολισμένο με καρπούς και έριον (μαλλί προβάτου εξ ου και ειρεσιώνη - θυμηθείτε τα «ερίφια») και τραγουδούσαν ευχές και παινέματα στους νοικοκυραίους. Εκείνοι τους φίλευαν για το καλό. Εάν μας ακολουθείτε από σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, στείλτε ένα μήνυμα στην Ελληνική Αγωγή να σας στείλουμε στίχους, νότες και εκτέλεση - εννοείται χωρίς κόστος. Τα παιδιά μαθαίνουν τους στίχους στα Αρχαία Ελληνικά εύκολα και γρήγορα και γίνεται αφορμή για συζήτηση γύρω από το πανάρχαιο έθιμο των «καλάνδων.» Εδώ μας βλέπετε σε πρόβα για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δήμου Γαλατσίου, όπου θα τραγουδήσουμε - τι άλλο; - τα κάλαντα στα Αρχαία Ελληνικά! Μαζί μας η υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου. Θα επανέλθω με προσκλήσεις! #ellinikiagogi #ancientgreek #ancientgreekforkids

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenia Manolides (@manolidoue) στις

 

"Και όμως, κάλαντα υπήρχαν ήδη από τον καιρό του Ομήρου! Τα παιδιά πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα κρατώντας ένα κλαδί ελιάς, την Ειρεσιώνη, στολισμένο με καρπούς και έριον (μαλλί προβάτου εξ ου και ειρεσιώνη - θυμηθείτε τα «ερίφια») και τραγουδούσαν ευχές και παινέματα στους νοικοκυραίους. Εκείνοι τους φίλευαν για το καλό. Εάν μας ακολουθείτε από σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, στείλτε ένα μήνυμα στην Ελληνική Αγωγή να σας στείλουμε στίχους, νότες και εκτέλεση - εννοείται χωρίς κόστος. Τα παιδιά μαθαίνουν τους στίχους στα Αρχαία Ελληνικά εύκολα και γρήγορα και γίνεται αφορμή για συζήτηση γύρω από το πανάρχαιο έθιμο των «καλάνδων.» Εδώ μας βλέπετε σε πρόβα για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δήμου Γαλατσίου, όπου θα τραγουδήσουμε - τι άλλο; - τα κάλαντα στα Αρχαία Ελληνικά! Μαζί μας η υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου. Θα επανέλθω με προσκλήσεις!, έγραψε η Ευγενία Μανωλίδου, που μοιράστηκε την πρόβα με τους διαδικτυακούς φίλους της "Ελληνικής αγωγής, στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Instagram.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ