30 ιστορίες αληθινές -30 φωτογραφίες νέων πριν & μετά τα ναρκωτικά - Συνταρακτικές προσωπικές αφηγήσεις για τον εφιάλτη που πολέμησαν

Ο Kevin Alter , όταν νίκησε τα ναρκωτικά έφτιαξε ένα blog για να πει στους ανθρώπους την αλήθεια για τον εθισμό

Ο Kevin Alter ξεκίνησε τη χρήση των ναρκωτικών όταν ήταν μόλις 16 ετών. Το ταξίδι του στον εφιάλτη των ουσιών ξεκίνησε όταν πήγαινε στο λύκειο, στο Long Island όταν αυτός και οι φίλοι του πήραν για πρώτη φορά κοκαΐνη.

Από την πρώτη φορά που δοκίμασε τα ναρκωτικά, δεν μπορούσε να τα σταματήσει και πέρασε την πλειοψηφία των επόμενων 12 ετών, άστεγος και προπαθώντας να νικήσει τον εθισμό, πριν ξαναπέσει στη χρήση.

Σήμερα στα 31 του χρόνια ο Alter, είναι "καθαρός" για τρία χρόνια και και τρέχει το "The Addict's Diary", ένα blog, στο οποίο πρώην χρήστες ναρκωτικών μοιράζονται την ιστορία τους και διηγούνται πώς κατόρθωσαν να νικήσουν την εξάρτηση.

"Ξεκίνησα το "The Addict's Diary",  για να πω στους ανθρώπους την αλήθεια για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και για να τους ενημερώσω ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία βοήθεια για τους τοξικομανείς εκεί έξω", λέει ο Kevin στο Bored Panda.

Όταν οι γονείς του ανακάλυψαν ότι παίρνει ναρκωτικά ο Kevin μπήκε στην πρώτη από τις 29 κλινικές απεξάρτησης. Μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμα , τελείωσε το λύκειο και πήρε το απολυτήριο του. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο Kevin συνάντησε ξανά τους παλιούς του φίλους.

"Όλοι τους έπαιρναν ναρκωτικά και έτσι εγώ ξαναέπεσα στα ναρκωτικά και ξεκίνησα ένα παιχνίδι να κρύβομαι από τους γονείς μου, όσο καλύτερα μπορούσα. Ξέρετε, γίνεσαι καλύτερος σε αυτό, όσο πιο βαθιά πέφτεις στον εθισμό", δηλώνει ο νεαρός πρώην χρήστης.

To Bored Panda δημοσιεύει 30 φωτογραφίες που δείχνουν πρώην χρήστες ναρκωτικών πριν νικήσουν την εξάρτηση και μετά, όταν κατάφεραν να νικήσουν τον εφιάλτη. Είναι οι ιστορίες που παρουσίασε ο Alter στο blog του. Οι ιστορίες των ανθρώπων που κατάφεραν να νικήσουν τα ναρκωτικά.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ