Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Μάρας Χαρμαντά "Γυναικεία Γραφή" (φώτο)

Στη διάρκεια της παρουσίασης η Μάρα Χαρμαντά βραβεύτηκε από τον Γιώργο Τσούκαλη - που εκπροσωπούσε τον Όμιλό για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της δημοσιογράφου Μάρας Χαρμαντά “Γυναικεία Γραφή”, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. Πλήθος κόσμου από τον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό κόσμο, γνωστοί αθλητές, δικηγόροι, αξιωματικοί, φίλοι κι αναγνώστες των ιστοσελίδων της γνωστής δημοσιογράφου έφτασαν από νωρίς και γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα της Μουσικής Σκηνής “Σφίγγα”.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα (δημοσιογράφος- στιχουργός), Γιώργος Τσούκαλης (Ιδιωτικός Ερευνητής) και Ανθή Βούλγαρη (δημοσιογράφος – παρουσιάστρια).

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Ελένη Καρακάση. Μάγευσαν με τις ερμηνείες τους οι: Λένα Αλκαίου, Ελένη Καρακάση, Μαρία Αλεξίου, Μαυρίκιος Μαυρικίου και Διονύσης Κωστής.

Στο πιάνο ο μαέστρος ο Γιώργος Παγιάτης.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του INTERNATIONAL ACTION ART.

Στη διάρκεια της παρουσίασης η Μάρα Χαρμαντά βραβεύτηκε από τον Γιώργο Τσούκαλη - που εκπροσωπούσε τον Όμιλό για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων - και από τον εκδότη του περιοδικού Art & Art Magazine Νίκο Αμοργιανό για την προσφορά της στον Πολιτισμό.

Ανάμεσα σε άλλους έδωσαν το παρών: από τον δημοσιογραφικό χώρο οι: Λόλα Νταϊφά, Κώστας Χαρδαβέλλας, Γιάννης Τζουανόπουλος, Γιάννης Σκουλετάκης, Νίκος Χιδίρογλου, Μαριαλένα Ανδρέου,

από τον καλλιτεχνικό χώρο: ο συνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης, οι τραγουδιστές Μαρία Κατινάρη, Μαρία Σουλτάτου, Γιώργος Στρατής του θρυλικού συγκροτήματος The Charms, Βασίλης Χαραλάμπους, Άντρια Ράστη,

οι ηθοποιοί: Νίκη Σερέτη, Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Πέτρου, Σπύρος Θεοδόσης, Κώστας Βενετσάνος, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Μάνος Κωστής, η συγγραφέας Μαρία Παναγοπούλου, ο εκπρόσωπος των βετεράνων ποδοσφαιριστών Αντώνης Γλύκας, ο ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Αντώνης Ναξάκης, ο Πρ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο στενός συνεργάτης του Γ. Τσούκαλη στον αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας Γιώργος Μανίκας, η Πρόεδρος Τομέα Εθελοντισμού Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος Κορίνα Λιούτα, η δικηγόρος Κέλλυ Σταμούλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 
Όταν ο Ιταλός αρχισυντάκτης γνωστής εφημερίδας επιπλήττει τη ρεπόρτερ του, επειδή γράφει… γυναικεία σε κάποια κείμενα, εκείνη σπεύδει να υπερασπιστεί τη γραφή της… Τη «Γυναικεία Γραφή». Μήπως την επηρέασαν όλες αυτές οι γυναικείες φιγούρες, που την περιστοιχίζουν από μικρή ηλικία; Μήπως όσες γυναίκες σημάδεψαν αργότερα τη ζωή της; Το βιβλίο παρουσιάζει ιστορίες γυναικών, όπως τις έζησε η πρωταγωνίστρια του βιβλίου κι όπως τις περιέγραψαν οι ίδιες. Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε διαφορετικές εποχές, διαφορετικές χώρες, διαφορετικές προσωπικότητες. Όλες οι ιστορίες που αναφέρονται στο βιβλίο είναι βασισμένες σε αληθινές αφηγήσεις, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως. Το πρωτότυπο στοιχείο που θα διαπιστώσει ο αναγνώστης είναι ότι μ’ έναν έξυπνο τρόπο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της πρωταγωνίστριας κι εσκεμμένα όλοι οι τίτλοι των κεφαλαίων της «Γυναικείας Γραφής» είναι γένους
θηλυκού…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ