Η Ντίνα Νικολάου μας παρουσιάζει τα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά - Δίχρωμα ψωμάκια με μπέικον

Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία.

ΥΛΙΚΑ

Για την κόκκινη ζύμη

375 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου
5 γρ. μαγιά ξηρή
20 γρ. μέλι
125 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή
1 αυγό
20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
200 γρ. παντζάρια ωμά, τριμμένα
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη ζύμη καρυδιού

300 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου
5 γρ. μαγιά ξηρή
20 γρ. μέλι
160 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή
1 αυγό
20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
100γρ. καρύδια, τριμμένα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
5 φέτες μπέικον Μπέλλης, κομμένες κάθετα στη μέση (θα δημιουργήσω 10 στενές λωρίδες)

Για το ψήσιμο

1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για την κόκκινη ζύμη: Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Την αφήνω για 15 λεπτά. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.

ΒΗΜΑ 2 Για την ζύμη καρυδιού: Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

ΒΗΜΑ 3 Για τα ψωμάκια: Τοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί.

ΒΗΜΑ 4 Βάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε  λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
ΒΗΜΑ 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

 

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ