1ο Θερινό Σχολείο του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου στην Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου στην Ιατρική και Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 20-30 Μαΐου, 2012.

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου στην Ιατρική και Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 20-30 Μαΐου, 2012.

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις.

Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι να εκθέσει αξιόλογους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ιατρικού και βιοεπιστημονικού χώρου σε γνώση που θα προσφερθεί από διακεκριμένους επιστήμονες από κορυφαία ιατρικά και βιοεπιστημονικά ερευνητικά κέντρα, καθώς και από Φαρμακευτικές και Βιοτεχνολογικές εταιρείες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα λάβει χώρα στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους Οίτυλο της Μάνης, στην Πελοπόννησο, από τις 20 έως τις 26 Μαΐου, 2012. Στο διάστημα αυτό 10 διδάσκοντες καθηγητές και 2 διακεκριμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης θα παρουσιάσουν σύγχρονες πρωτοποριακές ερευνητικές ανακαλύψεις σε διάφορα θέματα βασικής και κλινικής ιατρικής έρευνας. Το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα όπου οι συμμετέχοντες φοιτητές θα παρακολουθήσουν διαλέξεις σχετικά με ανάπτυξη νέων φαρμάκων και επιτυχούς προώθησής τους στην αγορά. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη των φοιτητών στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Τα έξοδα διαμονής σε ξενοδοχείο της Μάνης και της Αθήνας θα καλυφθούν σε 12 προπτυχιακούς και 12 μεταπτυχιακούς φοιτητές επιλεγμένους με βάση τις πανεπιστημιακές τους επιδόσεις που θα υποβάλλουν κατά τη διαδικασία αίτησης.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται ως τις 20 Ιανουαρίου, 2012. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.whba1990.org

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ