Το πρόωρο χριστουγεννιάτικο στόλισμα μας φέρνει περισσότερη χαρά - Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολλές από τις ευχάριστες συνήθειές μας, δεν αναλύονται, δεν εξηγούνται και στα επίπεδα της συνείδησης.

Είναι γνωστό ότι δε θέλουμε τα πάντα να τα ξέρουμε, καθώς έτσι διατηρείται η μαγεία. Από την άλλη, ζούμε στην εποχή της γνώσης και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το «φως» της! Γιατί τελικά το να στολίζουμε από τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, μάς κάνει να χαιρόμαστε; Τί μας προσφέρει αυτή η χαρά;

1. Η προπαρασκευή της χαράς, είναι η ίδια η χαρά!
Ουσιαστικά, πρόκειται για τον ίδιο λόγο που μας κάνει να αγαπάμε την Πέμπτη ή την Παρασκευή, περισσότερο από το Σάββατο. Μια λαχτάρα της όμορφης προσμονής είναι αυτή που μας κάνει τελικά να χαιρόμαστε. Είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και το έχουμε σχηματοποιήσει ότι πρόκειται να γίνει. Γεμίζουμε χαρά μόνο και μόνο επειδή το μέλλον είναι κοντά μας και φέρνει χαρά.

Είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο ονειρευόμαστε και μένουμε αισιόδοξοι. Φανταζόμαστε τον εαυτό μας να απολαμβάνει στιγμές και αυτό φέρνει αξία ανεκτίμητη στη ζωή μας. Όσο δίνουμε παράταση σε αυτήν την αναμενόμενη χαρά, γεμίζουμε με θετική ανυπομονησία και έτσι κερδίζουμε χρόνο, στον οποίο η ψυχολογία μας είναι αστραφτερή και φρέσκια!

2. Δύο σπουδαία γεγονότα στο ίδιο διάστημα: η Γέννηση και το τέλος της χρονιάς.
Δύο πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν την ψυχική ανάταση όσων στολίζουν πιο νωρίς για τις γιορτές, είναι επειδή το μήνυμα των επερχόμενων γιορτών είναι τόσο δυνατό και αναζωογονητικό, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Τα Χριστούγεννα έχουν ένα πανίσχυρο μήνυμα, αυτό της Γέννησης. Η Γέννηση φέρνει συνειρμούς ζωντανούς, συνειρμούς που έχουν την αρχή της ζωής και νέων στόχων. Επειδή οι γιορτές αυτές έχουν φόντο το τέλος της χρονιάς, το μυαλό μας και το πνεύμα μας, κάνουν έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα μας, ενώ ταυτόχρονα, προετοιμάζονται για μια νέα χρονιά, για μια νέα αρχή.

Η ζωντάνια βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα καθώς βλέπουμε τα στολίδια και τα φωτάκια που εμείς βάλαμε στο χώρο μας, να μας θυμίζουν ξανά και ξανά το κλίμα γαλήνης και χαράς.

3. Η παιδική ηλικία και η ταυτότητα.
Ειδικοί που ασχολούνται με τις επιστήμες της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έχουν να μας δώσουν και άλλους λόγους, επιστημονικά τεκμηριωμένους για την χαρά και την ευτυχία όσων στολίζουν για τις γιορτές πιο νωρίς. Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων, όταν στολίζουμε και προετοιμαζόμαστε νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμοχλεύουμε βαθύτερα συναισθήματα. Οι αναμνήσεις από την παιδική ηλικία έρχονται συνεχώς και μας γεμίζουν με χαρά.

Η παιδική ηλικία δεν είναι μόνο η περίοδος της αθωότητας, αλλά -σύμφωνα πάλι με τους ειδικούς- η περίοδος εκείνη που όλα ήταν απλούστερα και επομένως συνεπώς, πιο αυθόρμητα και πιο άμεσα στην έκφρασή τους. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Οι αναμνήσεις που μας έρχονται από το παρελθόν μας, σε συνδυασμό με το γιορτινό κλίμα που δημιουργούμε, μας κάνουν «ένα με τον εαυτό μας».

Μπορούμε ήσυχα και γαλήνια να δούμε την εξέλιξή μας στον χρόνο και να ανακαλύψουμε την ταυτότητά μας. Αυτή η διαδικασία αυτογνωσίας μάς φέρνει μια όμορφη αίσθηση ολοκλήρωσης και ακεραιότητας. Η νοσταλγία που νιώθουμε για το παρελθόν δεν είναι «εχθρική» προς το παρόν και προς το μέλλον! Για όλα αυτά λοιπόν, ας συνεχίσουμε να ξεκινάμε να γιορτάζουμε τις γιορτές πριν την ώρα τους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ