Οι ταινίες της εβδομάδας: Δραματικοί "Άθλιοι" & γκάζια στα παρισινά σοκάκια & στα Χριστούγεννα (βίντεο)

Για να δούμε τι θα δούμε....

 Προγραμματίζεις σινεμά το Σαββατοκύριακο; Σου έχουμε καλά νέα. Ακόμη μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκίνησε εχθές με επτά νέες ταινίες, δίνοντας την αίσθηση ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό φινάλε για το 2019.

Πέρα από τον θρίαμβο του «Joker», την πολύ καλή πορεία των «Παράσιτων» και την ύπαρξη αρκετών αξιόλογων ταινιών, την επόμενη εβδομάδα έρχεται και η τελευταία δημιουργία του Σκορτσέζε «Ο Ιρλανδός», με τους Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο για τρίτη φορά μαζί στην οθόνη.

Επιστρέφοντας στο επταήμερο που ξεκίνησε εχθές, η ταινία που ξεχωρίζει είναι το γαλλικό κοινωνικό αστυνομικό δράμα «Οι Άθλιοι», ενώ δεν θα χάσουν και όσοι επιλέξουν ανάμεσα στο ψυχαγωγικό και εμπορικό «Κόντρα σε Όλα», το δραματικό «Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα», το δραματικό θρίλερ «Ένας Καλός Ψεύτης» και την ταινία για όλη την οικογένεια «Χωρίς Οικογένεια», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για όσους θέλουν να μπουν στο κλίμα των Χριστουγέννων υπάρχει το «Last Christmas», αλλά και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Σκυλομπελάς». Επίσης, υπάρχει και η επανέκδοση της εβδομάδας, μια σοβιετική παραγωγή του 1938, «Ο Μαξίμ στην Εξουσία».

 Κόντρα σε Όλα (Le Mans '66)

Βιογραφική δραματική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ, με τους Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζον Μπέρνταλ, Κατρίνα Μπαλφ, Τρέισι Λετς, Τζος Λούκας, Νόα Τζουπ, Ρέμο Τζιρόνε, Ρέι ΜακΚίνον κα.

Μια αληθινή ιστορία της αγωνιστικής αυτοκίνησης περνά στον κινηματογράφο από τον έμπειρο σκηνοθέτη Τζέιμς Μάγκολντ («WalktheLine», «Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα»), ο οποίος παραδίδει ένα ψυχαγωγικό φιλμ, προσφέροντας ταυτόχρονα στιγμές περηφάνιας στο αμερικανικό κοινό, που κυρίως απευθύνεται. Ναι και σε μια συγκυρία που θέλει την αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ και τον περιορισμό της εισαγωγής ξένων μοντέλων.

Οι Άθλιοι



Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λαντζ Λι με τους: Νταμιέν Μπονάρ, Αλεξίς Μανεντί, Ντζεμπρίλ Ζονγκά

Μια συνηθισμένη αστυνομική περιπολία στα παρισινά προάστια οδηγείται σε μια βίαιη αντιπαράθεση, την οποία καταγράφει η κάμερα από το drone ενός νεαρού. Για διαφορετικούς λόγους, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν το επίμαχο, επιβαρυντικό για την αστυνομία βίντεο στα χέρια τους.

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα





Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ντόμινικ Σάβατζ με τους: Τζέμα Άρτερτον, Ντόμινικ Κούπερ, Φράνσις Μπάρμπερ

Η Τάρα είναι νοικοκυρά και μητέρα δυο παιδιών η οποία ζει στα λονδρέζικα προάστια. Νιώθοντας παγιδευμένη σε μια καθημερινότητα που την πνίγει, αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο.

Ένας Καλός Ψεύτης



Ο Ρόι Κόρτνεϊ είναι ένας κομπιναδόρος που έχει βάλει στο μάτι την περιουσία της χήρας Μπέτι ΜακΛις. Δοκιμάζοντας γνωστά κόλπα, την πείθει να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά ο εγγονός της αρχίζει να τον υποψιάζεται.

Ο Μαξίμ στην Εξουσία



Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, Λεονίντ Τράουμπεργκ με τους: Μπόρις Τσιρκόφ, Βαλεντίνα Κιμπάρντινα, Μαξίμ Στράουκ

Με την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης, ο Μαξίμ αναλαμβάνει διευθυντής τράπεζας και προσπαθεί να ασκήσει την εξουσία του με επαναστατικό τρόπο, αντίθετο στις συνήθειες του παρελθόντος.

Last Christmas



Η Κέιτ είναι μια ανεύθυνη νεαρή κοπέλα που έχει απομακρυνθεί από τους δικούς της, Κροάτες πρόσφυγες στο Λονδίνο. Χωρίς να παίρνει τη ζωή της στα σοβαρά και κυνηγώντας επιπόλαια καριέρα τραγουδίστριας, έχει καταντήσει πρόβλημα για τους γύρω της, μέχρι που κάποια στιγμή πέφτει απροειδοποίητα πάνω στον κύριο Τέλειο

Χωρίς Οικογένεια





Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αντουάν Μπλοσιέ με τους: Βιρζινί Λεντουαγιέν, Ζακ Περέν, Μαλόμ Πακουέν, Ντανιέλ Οτέιγ

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο ορφανός Ρεμί βρίσκεται υπό την επιμέλεια του πλανόδιου μουσικού Βιταλίς, με τον οποίο διασχίζουν την επαρχιακή Γαλλία. Και όταν έρθει η ώρα να μάθει το μυστικό της καταγωγής του, ο μικρός Ρεμί θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Σκυλομπελάς



Κατάλληλη για όλες τις ηλικίεςΑμερικανοκαναδική ταινία, σκηνοθεσία Κέβιν Τζόνσον

Όταν η πλούσια ιδιοκτήτριά του πεθάνει, ο καλοαναθρεμμένος σκύλος Μπελάς βρίσκεται στα χέρια των κληρονόμων της, δύο δολοπλόκων ανιψιών της που θέλουν να τον ξεφορτωθούν και να ξεκοκαλίσουν την περιουσία της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ