Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας & οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (φώτο)

Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων

Από σήμερα ξεκίνησε ο επίσημος εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. Το Συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό κατά τον τριήμερο εορτασμό από τις 9:30 έως τις 21:00. 

Κατά το τριήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πόρτες του ΕΜΠ θα ανοίγουν στις 9:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 21:00. Την Κυριακή, ωστόσο, οπότε θα κορυφωθούν και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ πέριξ του Πολυτεχνείου, κατά τις 14:00 αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εκκένωση των χώρων του ΕΜΠ.

Κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπία της Βουλής στο Πολυτεχνείο

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

«Τη μέρα αυτή τιμάμε τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς για την αποκατάσταση της δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό της δικτατορίας. Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι ένας διαρκής αγώνας διότι όπως γνωρίζουμε τίποτε δεν είναι δεδομένο», δήλωσε  ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

 

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- 5000 αστυνομικοί στους δρόμους - Drones και ελικόπτερα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός της επετείου θα κορυφωθεί με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Γι' αυτό, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σημειώνεται, ότι η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα είναι σε ετοιμότητα αυτές τις ημέρες και ότι έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ