Αυτός είναι ο έφηβος που σκόρπισε σε 16 δευτερόλεπτα το θάνατο στο λύκειο της Καλιφόρνια - Ο κυνηγός πατέρας του είχε κατηγορηθεί για κακοποίηση της γυναίκας του (φώτο-βίντεο)

Σύμφωνα με όσα δείχνουν οι έρευνες είχε σοβαρά προβλήματα στο σπίτι του

Ο Nathaniel Berhow είναι ο μαθητής που άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του, στην κοινότητα Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια, σκοτώνοντας μία 16χρονη και έναν 14χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις, πριν αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Ο 16χρονος που διέπραξε την επίθεση ανήμερα των γενεθλίων του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, ο πατέρας του 16χρονου, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2017, σε ηλικία 55 ετών, ήταν κυνηγός και φέρεται να είχε πολλά όπλα στο σπίτι.

Δύο χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2015, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για την κακοποίηση της συζύγου του και μητέρας του Nathaniel. Ωστόσο δεν του αποδόθηκαν κατηγορίες εξαιτίας έλλειψης στοιχείων.

Ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το κίνητρο του δράστη έρχονται στο φως στοιχεία για την οικογένεια του και όπως δείχνουν οι έρευνες υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στο σπίτι του.

Η μητέρα του Berhow, είχε ξεκινήσει διαδικασίες για να πάρει διαζύγιο και να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών πριν πεθάνει ο σύζυγος της.

Ένας παιδικός φίλος του 16χρονου σε συνέντευξη του στο KTLA , δήλωσε ότι ο θάνατος του πατέρα του, πριν από δύο χρόνια επηρέασε πολύ άσχημα τον Nathaniel Berhow. Άρχισε να πίνει και να φτιάχνει δικά του φυσίγκια.

Ο 16χρονος αφού έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του και κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του, είπε ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες. Η επίθεση είχε διάρκεια μόλις 16 δευτερόλεπτα.

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία του”, πρόσθεσε ο πράκτορας του FBI Πολ Ντέλακορτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η μητέρα και η σύντροφος του 16χρονου ανακρίνονται από τις Αρχές και πως ερευνάται ένας λογαριασμός στο Instagram, που έγραφε “o Saugus θα διασκεδάσει στο σχολείο αύριο”. Σύμφωνα με τη Daily Mail εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης διέψευσε ότι πρόκειται για το προφίλ του 16χρονου.

“Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω αυτή τη στιγμή. Το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι για να σωθεί το παιδί μου”, φέρεται να δήλωσε η μητέρα του δράστη.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ