Γιατί παραιτήθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη από Τεχνόπολη & δήμο Αθηναίων - Δεκτή η παραίτηση από τον Κώστα Μπακογιάννη (φώτο-βίντεο)

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Η Κατερίνα Γκαγκάκη υπέβαλλε την παραίτηση της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης και ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να την κάνει δεκτή.

Λίγο νωρίτερα ο Κώστας Μπακογιάννης αποδέχθηκε την παραίτηση της κ.Γκαγκάκη από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης - παραμένει δημοτική σύμβουλος.

H ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:



«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας....».

 

 

Τα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και ο σάλος που ακολούθησε

Η παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη  έρχεται μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασε  στο πανέλ του Γιώργου Λιάγκα το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης φοιτήτριας του ΑΠΘ.

.Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα δέχθηκε τεράστια κριτική , για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασαν οι συμμετέχοντες στο πάνελ   την είδηση της ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Η εν λόγω κοπέλα βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όταν ξαφνικά ένας φοιτητής της σχολής εκτόνωσε τις ορμές του στην πλάτη της.

Αντί άλλης κριτικής το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα άρχισε να διακωμωδεί το συμβάν χρησιμοποιώντας απρεπείς  εκφράσεις όπως: «Εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Ακολούθησαν και άλλα  σχόλια του Γιώργου Λιάγκα που κρίθηκαν σεξιστικά  

Έντονη κριτική ασκήθηκε και στο σχόλιο που έγινε  από την Ελένη Τσολάκη: «Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;».

Στην διακωμώδηση  του θέματος συμμετείχε σύσσωμο το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας αλλά και η Κάλια Ελευθερίου η οποία δεν έπαψε δευτερόλεπτο να γελάει με τα σχόλια του υπολοίπου πάνελ. Ακόμη και κάποιος από τους εργαζομένους στο πλατό θέλησε να συμμετάσχει στήνοντας ένα  σκετσάκι με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Ελένη Τσολάκη.

Η δημόσια συγνώμη

Την επόμενη ημέρα του περιστατικού και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν η κα Γκαγκάκη επιχείρησε να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη τόσο μέσω ανάρτησής της στο Facebook, όσο και από εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ωστόσο, η θέση της είναι τέτοια που δική της συμπεριφορά ήταν η πιο βαρύνουσα σε σχέση με των υπόλοιπων που έλαβαν μέρος στην εκπομπή. 

 

 

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχοντας συνειδητοποιήσει το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε,

Σε συνέπεια όλων αυτών  η Κατερίνα Γκαγκάκη έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Σημειώνεται ότι χθες και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε την αποπομπή της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ