Καιρός: Η "Βικτώρια" σαρώνει τη χώρα - Δύσκολη μέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα - Πως θα εξελιχθούν (φώτο-βίντεο)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού 

Υπό το κράτος της κακοκαιρίας "Βικτώρια" που σήμερα θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα , βρίσκονται από εχθές πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια», συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, ωστόσο από τις απογευματινές ώρες αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων και από τα δυτικά.

Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το κυρίως κύμα θα πλήξει την Αττική έως το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο άπαντες θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, έως ότου το κύμα κακοκαιρίας εξασθενήσει. Στη διάρκεια της νύχτας, η... εμπροσθοφυλακή της Βικτώριας χτύπησε δύο φορές την Αττική, με δυνατές νεροποντές και πολλούς κεραυνούς και αστραπές.

Μέχρι το βράδυ, η «Βικτώρια» θα πλήξει τη δυτική Κρήτη, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία και την υπόλοιπη Κρήτη. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αργά απόψε τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τα ύψη νερού που θα πέσουν στην Αττική σήμερα, Τετάρτη στο χάρτη του Meteo:

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα εως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σοβαρά προβλήματα στη Κρήτη

Ισχυρή βροχόπτωση επικρατεί από αργά χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ρεθύμνης, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις αστικές περιοχές, τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Φωτογραφία Zarpa News

Σήμερα, από τις 6:00 έως τις 7:30, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ρεθύμνου από και προς Χανιά, γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης υπήρξε χαλαζόπτωση, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί περαιτέρω προβλήματα.

 

 

Στα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνης έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις σε πρανή και υπερχείλιση του ποταμού και έχει κλείσει το ένα ρεύμα του επαρχιακού δικτύου. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρης Λελεδάκης, καλεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τους διερχόμενους οδηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν -εάν έχουν επιλογή διέλευσης- τα σημεία όπου υπάρχουν μικροί χείμαρροι και κατολισθήσεις.

Φωτογραφία Zarpa News

Φώτο Μετεωκρήτες Facebook

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τα Χανιά και λιγότερο το Ρέθυμνο, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Προβλήματα στην Κεφαλλονιά από την κακοκαιρία «Βικτώρια»

Το Νύφι και η Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς επλήγησαν περισσότερα από την καταιγίδα «Βικτώρια», που έπληξε τα νησιά του Ιονίου. Για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα, οι κάτοικοι στο Νύφι είδαν πέτρες, ξύλα και τόνους λάσπης να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους στο χωριό.

Στο ίδιο έργο θεατές είναι και οι κάτοικοι στο χωριό της Αγίας Ευφημίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί τόνοι λάσπης. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που δημιουργούνται προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή από την έντονη βροχόπτωση.

"Δοκιμάζεται η Κέρκυρα" - Κλειστά τα σχολεία

Σε ποταμούς μετέτρεψε τους δρόμους, σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια», που έπληξε το νησί από το μεσημέρι της Τρίτης.

Φωτογραφίες Corfu Press

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπήρξαν 35 επεμβάσεις σε πλημμυρισμένα οικήματα, τουλάχιστον 42 κοπές δέντρων που ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους, ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγει από το όχημα. Στην Κέρκυρα, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν δέκα συνεργεία, επεμβαίνοντας σε κάθε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο.

Φωτογραφίες Corfu Press

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν πριν λίγη ώρα οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση. Η «Βικτώρια» κατάφερε μέχρι αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ