Ιστορική μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί του Medvedev - Τον κέρδισε με 2-0 (φώτο-βίντεο)

Ήταν η 1η νίκη του Στέφανου απέναντι στον Medvedev, μετά από 5 διαδοχικές ήττες από τον Ρώσο

O Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο ντεμπούτο του στο ATP Finals, για να κερδίσει το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και να κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals!

Ακόμα μια τεράστια στιγμή για την ιστορία του ελληνικού τένις δημιούργησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 7-6 (5), 6-4 και συνδύασε έτσι την πρώτη του αναμέτρηση ever στο ATP Finals, με την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ρώσο, που ως τώρα ήταν ο "κακός του δαίμονας" στο tour.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ο παίκτης που ρίσκαρε περισσότερο στο παιχνίδι και που ανέλαβε τον κυρίαρχο ρόλο στους πόντους, παίρνοντας την ευθύνη των επιθέσεών του. Γι' αυτό και έφτασε στα 28 αβίαστα λάθη, έχοντας 12 περισσότερα από τον Medvedev, ενώ είχε και 26 winners, έναντι 24 του Ρώσου. 

 

 

Παρόλα αυτά κέρδισε 4 περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό του (77-73) και σίγουρα κέρδισε τους πιο κρίσιμους, καθώς πολλές φορές οδήγησε τον Ρώσο σε λάθη υπό πίεση, ενώ και στα δυο σετ έδειχνε να έχει μια μικρή υπεροχή αναφέρει το tennis news

Στο 1ο σετ φάνηκε αυτό κυρίως στο σερβίς του, καθώς δεν επέτρεψε στον Medvedev να φτάσει σε break point και ο ίδιος είχε μια χαμένη ευκαιρία νωρίς, στο 3ο game (1-1, 30-40), για break. Δεν την αξιοποίησε, αλλά το σερβίς του παρέμεινε καλό σε όλη τη διάρκεια του σετ.

 

 

Στο tie-break που έκρινε τελικά αυτό το σετ, προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 και δεν βρέθηκε ποτέ πίσω. Μόνο σε κατάσταση ισοπαλίας κλήθηκε να αντιδράσει, όταν ο Medvedev ισοφάρισε σε 4-4 και 5-5, με τον 21χρονο πρωταθλητή μας να μένει και τότε ψύχραιμος, κερδίζοντας τους 2 κρισιμότερους πόντους του σετ σε εκείνο το σημείο, για να πάρει το tie-break με 7-5.

Στο 2ο σετ ξανά ο Τσιτσιπάς ήταν ο παίκτης που είχε το πάνω χέρι. Έχασε 2 break point στο 7ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς του Ρώσου για πρώτη φορά στο 9ο game, αποκτώντας προβάδισμα με 5-4. Στο 10ο game βρέθηκε πίσω με 15-30, αλλά "τελείωσε τη δουλειά", κερδίζοντας τους 3 επόμενους πόντους για να "κλειδώσει" τη μεγάλη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 1η νίκη του Στέφανου απέναντι στον Medvedev, μετά από 5 διαδοχικές ήττες από τον Ρώσο. Χάρη σ' αυτό το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, ο Στέφανος περνάει στην 1η θέση του ομίλου Andre Agassi και έχει πολύ καλές πιθανότητες για πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals, από την πρώτη του παρουσία στο θεσμό. Θα αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες τους Rafael Nadal και Alexander Zverev και πιθανότατα μια νίκη θα είναι αρκετή, για να τον στείλει στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ