Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει πως φτιάχνουμε το πιο ζουμερό & λαχταριστό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα & μανιτάρια - Μια συνταγή που θα αγαπήσετε (βίντεο)

Η εβδομάδα ξεκινά με γεύση

Συστατικά
4  φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι με ρόδι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια champignon
2 κ.σ. μέλι
300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. λιαστές ντομάτες
1 κ.γ. εστραγκόν
Για το σερβίρισμα

250 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ. εστραγκόν
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκα μυρωδικά

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Στο μπολ προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Πανάρουμε, πολύ καλά, ένα ένα τα φιλέτα κοτόπουλου.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.  Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για να καραμελώσουν. Προσθέτουμε μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και ψήνουμε για να πάρουν χρώμα. 
Ρίχνουμε βαλσάμικο ξίδι με ρόδι, μέλι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα φιλέτα πίσω στο τηγάνι.
Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το εστραγκόν και συνεχίζουμε να ψήνουμε.
 

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, εστραγκόν, σκόρδο ψιλοκομμένο, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάει παντού. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Στο τηγάνι με το κοτόπουλο ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάει παντού.
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ