Ισπανία: Πολιτικό αδιέξοδο μετά τις χθεσινές εκλογές - Ο Σάντσεθ καλεί όλα τα κόμματα να συνεργαστούν για να βρεθεί λύση (φώτο-βίντεο)

Το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, εξασφαλίζοντας περίπου 52 έδρες, τις διπλάσιες και πλέον από τις 24 που είχε λάβει στις εκλογές του Απριλίου.

Ούτε το αριστερικό ούτε το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ καταφέρνει να συγκεντρώσει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, σήμερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, εξασφαλίζοντας περίπου 52 έδρες, τις διπλάσιες και πλέον από τις 24 που είχε λάβει στις εκλογές του Απριλίου.

Φώτο Reuters

Οι Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ επικρατούν των αντιπάλων τους με περίπου 120 έδρες στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών.

Τους ακολουθά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με 88 έδρες.

Οι Ciudadanos συγκεντρώνουν 10 έδρες και οι Unidas Podemos 26 έδρες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σάντσεθ κάλεσε «όλα τα κόμματα», πλην Vox, να εργαστούν για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της ΙσπανίαΑς και αρχηγός των Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε «όλα τα πολιτικά κόμματα» - πλην του ακροδεξιού Vox - να καταβάλλουν προσπάθεια από σήμερα Δευτέρα για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής  -την τέταρτη καταφυγή στις κάλπες μέσα σε τέσσερα χρόνια - από τις οποίες προέκυψε ένα κοινοβούλιο με κατακερματισμένη την πολιτική ισχύ.

Ο Σάντσεθ είπε ότι σκοπός του είναι να σχηματίσει σταθερή και «προοδευτική» κυβέρνηση. «Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να ενεργήσουν με γενναιότητα και υπευθυνότητα για να αποκατασταθεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο Σάντσεθ, η παράταξη του οποίου κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο Σάντσεθ τόνισε ότι η πρόκλησή του για συνεργασία απευθύνεται σε «όλα» τα κόμματα εκτός εκείνων που διασπείρουν το μίσος, προφανώς αναφερόμενος στο Vox.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ