Απίστευτο περιστατικό στη Γαλλία: Στέλεχος του υπουργείου πολιτισμού "έδινε δυνατό διουρητικό σε γυναίκες για να τις βλέπει να ουρούν"

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άντρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και παράνομη χορήγηση φαρμάκων σε πάνω από 200 γυναίκες

Ένα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου πολιτισμού της Γαλλίας, κατηγορήθηκε ότι χορηγούσε στις γυναίκες  διουρητικά φάρμακα προκειμένου να τις παρακολουθεί την ώρα που ουρούσαν.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άντρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και παράνομη χορήγηση φαρμάκων σε πάνω από 200 γυναίκες.

Τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν όταν οι γυναίκες πήγαιναν σε συνεντεύξεις για δουλειά στο υπουργείο, το διάστημα μεταξύ 2009 και 2018. Επίσης κατηγορείται πως τραβούσε κρυφά φωτογραφίες τα πόδια των γυναικών κάτω από το γραφείο χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. 

Ο διοικητικός υπάλληλος κατηγορείται επίσης ότι τραβούσε κρυφά φωτογραφίες τα πόδια των γυναικών κάτω από το γραφείο χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Η γαλλική εφημερίδα Libération δημοσίευσε τις μαρτυρίες πέντε γυναικών που είπαν πως τους προσφέρθηκε τσάι ή καφές στην διάρκεια των συνεντεύξεων και μετά τους έκαναν ξενάγηση σε πολιτιστικά σημεία κοντά στο υπουργείο.

Όταν έφταναν στα όριά τους θέλοντας να πάνε τουαλέτα, ο άντρας τις πήγαινε σε ένα ανάχωμα δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα και προσφερόταν να τις καλύψει με το παλτό του ενώ εκείνες ουρούσαν κάτω από μια γέφυρα.   «Ούρησα στο έδαφος, σχεδόν πάνω στα πόδια του.

Ένιωσα ταπείνωση και ντροπή», είπε μια από τις γυναίκες, ενώ άλλη δήλωσε πως νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με ουρολοίμωξη μετά την συνάντησή της με τον άντρα.   

Σύμφωνα με την Libération, ο άντρας κρατούσε αρχείο με τα περιστατικά σε ένα φύλλο Excel.    Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν μια γυναίκα έπιασε τον άντρα να φωτογραφίζει τα πόδια της κάτω από το γραφείο του και τον κατήγγειλε στους ανωτέρους του. Το Υπουργείο Πολιτισμού τον κατήγγειλε με την σειρά του στην αστυνομία, που βρήκε λεπτομέρειες στον υπολογιστή του για τις γυναίκες που είχε βάλει στόχο.

Τον Οκτώβριο του 2018 τέθηκε σε διαθεσιμότητα και τρεις μήνες αργότερα απολύθηκε όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα εναντίον του, αναφέρει το BBC

Η γαλλική αστυνομία αποκάλυψε πως τα ροφήματα των γυναικών είχαν μέσα τεράστιες δόσεις ενός πολύ ισχυρού διουρητικού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού είπε στο ραδιόφωνο Europe 1 πως «έπεσε από τα σύννεφα με την τρελή υπόθεση ενός διεστραμμένου».   Αν και το υπουργείο ανέφερε πως ξεκίνησε πειθαρχικές διαδικασίες αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις πράξεις του άντρας, δυο από τις γυναίκες είπαν πως είχαν κάνει σχετικά παράπονα, τα οποία αγνοήθηκαν. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ