Νυχτερινό τρέξιμο: Τι ομορφότερο από το να τρέχεις το βράδυ σε έναν άδειο δρόμο ή σε ένα ήσυχο πάρκο;   

Ιδού 9 μοναδικοί λόγοι που πρέπει να δοκιμάσετε το νυχτερινό τρέξιμο.

Το Running Magazine μας παρουσιάζει 9 υπέροχους και απλούς λόγους για να ακολουθήσεις την ιδέα του νυχτερινού τρεξίματος. 

1. Διώξε το Stress
Αφήνεις πίσω σου μία ημέρα γεμάτη άγχος και πίεση. Χωρίς κίνηση, χωρίς τα κινητά να χτυπούν και χωρίς μία to-do λίστα που σου βασανίζει το μυαλό!

2. Τα πρωινά σου θα είναι πιο ήρεμα
Ενώ οι δρομείς που τρέχουν το απόγευμα χρειάζεται να βιαστούν στο ντους τους και να πάρουν μία μπανάνα για το δρόμο, εσύ μπορείς να το κάνεις με την ησυχία σου. Το τρέξιμο τη νύχτα σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία το πρωί για πράγματα ένας καφές, ένα ζεστό πρωινό ή την αγαπημένη σου εκπομπή.

3. Θα νιώθεις σαν να πετάς
Όταν είναι σκοτεινά είναι πιο δύσκολο να υπολογίσεις την ταχύτητα σε σχέση με τα αντικείμενα γύρω σου, οπότε αισθάνεσαι πιο γρήγορος. Απλά φρόντισε να φοράς ρούχα με πιο έντονα χρώματα και να προσέχεις το περιβάλλον σου.

4. Οι κοινωνικές ευκαιρίες είναι πολλές
Πολλά τοπικά αθλητικά καταστήματα φιλοξενούν βραδινές προπονήσεις και ομαδικά runs. Είτε ψάχνεις για μία προπόνηση στο στίβο υπό τις οδηγίες του προπονητή, είτε ένα εύκολο τρέξιμο συνοδευόμενο από διασκέδαση, είναι πιο πιθανό να βρεις κοινωνικές συναντήσεις μετά τις κανονικές ώρες εργασίας.

5. Κοιμάσαι καλύτερα
Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος από το τρέξιμο θα λειτουργήσει σαν ένα καυτό μπάνιο και θα σε αφήσει να κοιμηθείς. Μαζί με ένα μπάνιο μετά το τέλος του τρεξίματος και ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτείνη θα βρεθείς στο κρεβάτι σου πριν το καταλάβεις.

6. Ταιριάζει με το πρόγραμμά σου
Μπορεί να είναι η μόνη ώρα της ημέρας που ταιριάζει με το πρόγραμμά σου. Εάν είσαι γονιός και δη μικρού παιδιού, μπορεί να έχεις χρόνο για τρέξιμο αφού κοιμηθούν τα παιδιά. Ένα τρέξιμο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι καλύτερο από το να μην τρέξεις καθόλου.

7. Θα κάνεις πιο υγιεινές επιλογές
Αφού ολοκληρώσεις με επιτυχία ένα απαιτητικό tempo run, θα επιλέξεις μία λιπαρή πίτσα, ένα πιάτο σολωμού, λαχανικά ή δημητριακά ολικής αλέσεως; Εάν είσαι σαν τους άλλους δρομείς, το πιο πιθανό είναι να επιλέξεις το τελευταίο. Τελειώνοντας την ημέρα με ένα τρέξιμο μπορεί να σε ενθαρρύνει να επιλέξεις μικρότερες ποσότητες και πιο υγιεινές τροφές.

8. Οι συνθήκες είναι καλύτερες
Είτε τρέχεις στο διάδρομο του γυμναστηρίου, είτε θέλεις να αποφύγεις την κούραση της πιο κοντινής λεωφόρου, το τρέξιμο τη νύχτα μπορεί να γίνει λιγότερο κουραστικό. Και αν ζεις σε ένα θερμό κλίμα, το βραδινό τρέξιμο μπορεί να είναι μία από τις πιο… δροσερές ώρες της ημέρας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πατήσεις «αναβολή» στο ξυπνητήρι πολλές φορές, δοκίμασε ένα βραδινό τρέξιμο και απλά γίνε ταχύτερος, δυνατότερος και πιο υγιής δρομέας.

9. Το τρέξιμο φαίνεται ευκολότερο
Αργά το απόγευμα και το βράδυ, είσαι στο peak της φυσικής σου κατάστασης. Η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη και οι μύες σου είναι «ζεστοί» κι ευλύγιστοι. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι η λειτουργία των πνευμόνων είναι στο peak το βράδυ. Δεδομένου ότι οι μύες σου θα αρχίσουν να πηγαίνουν γρήγορα, προσπάθησε να κρατήσεις τις προπονήσεις ταχύτητας για αργότερα μέσα στην ημέρα, ακόμα και αν συνήθως είσαι πρωινός τύπος.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ