"Κυρίες μου απαγορεύονται τα γυαλιά μυωπίας στη δουλειά! " - Σάλος στην Ιαπωνία με το πρωτοφανές μέτρο

Ανάμεσα στους λόγους της απαγόρευσης που επικαλούνται είναι η ασφάλεια για τις εργαζόμενες σε αεροπορικές εταιρείες ή ότι τα γυαλιά εμποδίζουν το μακιγιάζ να φανεί , για τις εργαζόμενες στον τομέα της ομορφιάς

Tο να εργάζεσαι φορώντας γυαλιά οράσεως έχει προκαλέσει τεράστιο θέμα συζήτησης στην Ιαπωνία, καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως ορισμένες εταιρείες απαγόρευσαν στις γυναίκες εργαζόμενες να προσέρχονται στην εργασία τους φορώντας γυαλιά.

Αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορισμένες εταιρείες έχουν «απαγορεύσει» γυαλιά για γυναίκες που εργάζονται σε αυτές για διάφορους λόγους.

Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες , αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης που ανέφεραν πως οι πωλήτριες όταν φοράνε γυαλιά στο μαγαζί προκαλούν "ψυχρή εντύπωση".

Η πρακτική αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το "Dress code" για τις γυναίκες στο χώρο εργασίας, στα ιαπωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δίκτυο Nippon TV και το Business Insider συγκαταλέγονται μεταξύ των ΜΜΕ που έχουν αναφερθεί εκτενώς  στο θέμα, το οποίο εξέταζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις σε διαφορετικές βιομηχανίες απαγορεύουν στις γυναίκες να φορούν γυαλιά.

Ανάμεσα στους λόγους της απαγόρευσης που επικαλούνται είναι η ασφάλεια για τις εργαζόμενες σε αεροπορικές εταιρείες ή ότι τα γυαλιά εμποδίζουν το μακιγιάζ να φανεί , για τις εργαζόμενες στον τομέα της ομορφιάς.

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα με το hashtag «τα γυαλιά απαγορεύονται» να είναι πρώτο trend στο ιαπωνικό Twitter.

Η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κιότο Κουμίκο Νεμότο έκανε λόγο στο BBC για «απαρχαιωμένες» κι «αναχρονιστικές» πρακτικές, δηλώνοντας: «Η αιτία της απαγόρευσης στις γυναίκες εργαζόμενες να φορούν γυαλιά απλώς δεν βγάζει νόημα. Όλα έχουν να κάνουν με τη μάχη των φύλων. (Η απαγόρευση) είναι καθαρή διάκριση».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ